Enkaza ulaşıldı: İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı öldü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı. Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini doğrulandı.

KRONOS 20 Mayıs 2024 DÜNYA

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybettiğini doğruladı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı. Reuters Haber Ajansı, İranlı yetkililere dayandırdığı haberinde, Reisi’nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopter, dün İran-Azerbaycan sınırındaki bir barajın açılış törenine katıldıktan sonra dönüş yolunda kaza yapmıştı. Sert iniş yapan helikopterin enkazı, Türkiye’nin yardımıyla görev alan Akıncı İHA’nın termal kameraları tarafından tespit edildi.

DEVLET AJANSLARI TEYİT ETTİ

İran devlet televizyonunun haberine göre, Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazında yapılan ilk incelemelerde yaşam belirtisine rastlanmadı.

Haberde, “Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın yanı sıra Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim de helikopterde bulunuyordu. Enkazda yapılan ilk incelemelerde yaşam belirtisine rastlanmadı” ifadeleri kullanıldı.

Yarı resmi Mehr ajansı da Reisi ve heyetinin öldüğünü ilan etti.

Reuters Haber Ajansı ise İranlı yetkililere dayandırdığı haberinde, Reisi’nin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com