HSBC, Türkiye için tarih verdi: Enflasyon zirve yapacak

Dev İngiliz Bankası HSBC'nin Türkiye raporuna göre enflasyon mayıs ayında yüzde 75 ile zirve yapacak.

KRONOS 21 Mayıs 2024 EKONOMİ

İngiliz Bankası HSBC’nin Türkiye raporuna göre enflasyon mayıs ayında yüzde 75 ile zirve yapacak. Banka, 2024 sonu için enflasyon tahminleri yüzde 48 olarak korudu.

Bankanın Türkiye raporunda, Türkiye’ye ilişkin yatırımcı duyarlılığında önemli iyileşme olduğu, riskler devam etse de yatırımcıların yapıcı görünümde olduğunu ve getirilen son politika düzenlemelerinin meyve vermesini beklediği belirtildi.

BloombergHT’nin aktardığına göre raporda, politika yapıcıların ekonomiyi daha sürdürülebilir bir yola sokmayı başardığına dair genel bir uzlaşı olduğu ifade edildi. Raporda, “Bazı yatırımcılar, enflasyon görünümünün daha fazla sıkılaştırmayı gerektirdiğini belirtse de, son düzenleyici önlemler ve politika yapıcıların iletişimindeki netliğin beklentilerin üzerinde olduğu görüşünde” denildi.

Cari açığın bu yıl yaklaşık 30 milyar dolar olabileceği tahmin edilirken, TL’nin stabilizasyonu ve merkez bankası rezervlerindeki iyileşmenin dış dinamikler konusunda yatırımcıları rahatlattığı kaydedildi.

Raporda, Merkez Bankası’nın mart ayındaki 500 baz puanlık faiz artışının büyük ölçüde TL’deki zayıflıktan kaynaklandığı belirtilerek, “Enflasyonist baskıların yüksek kaldığı ancak TL’nin dengeli seyrettiği bir ortamda TCMB’nin beklemede kalacağını düşünüyoruz” ifadesi kullanıldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com