İBB’nin yurttaki öğrencilere ücretsiz internet sağlayan mobil aracı kaldırılmak isteniyor

İBB, dün akşam saatlerinde internet ve güvenlik için eylem yapan Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu öğrencilerinin sesini duyarak bir mobil internet sağlayıcı gönderdi. Ancak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün aracı kaldırmak istiyor.

KRONOS 20 Ekim 2021 GÜNDEM

Dün akşam İstanbul Başakşehir’deki Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’nda kalan öğrenciler eylem yapmıştı. Öğrenciler internetin yetersiz olması, gelip gittikleri yollarda aydınlatma olmaması ve otobüs seferlerinin arttırılmasını talep etmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da öğrencilerin sorununu çözeceğini açıklamıştı. İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamada sorunların çözümü için adım attıklarını belirtti. İmamoğlu, “Dün gece haklı talepleri için eylem yapan Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdu öğrencilere söz vermiştim.

Bugün;

📌Ücretsiz internet sağladık
📌İETT otobüs seferleri artırıldı
📌Güvenlik için yola kamera ve aydınlatma çalışması yapılacak
📌Zabıta ekiplerimiz de kontrolde olacaklar” ifadelerini kullandı.

Ancak İBB Sözcüsü Murat Ongun, öğrencilere ücretsiz internet sağlamak için gönderdikleri mobil aracın kaldırılmak istendiğini duyurdu. Ongun, “Derdiniz üzüm mü yemek, bağcıyı mı dövmek?

Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu önüne öğrenci kardeşlerimiz için kurduğumuz ücretsiz internet ağı sağlayan mobil aracımız İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü talimatıyla kaldırılmak isteniyor. Akıl alır gibi değil” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com