İddia: Hafize Gaye Erkan’ın nereye atanacağı belli oldu

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı’na (OECD) Türkiye daimi temsilcisi olarak atanacağı iddia edildi. Erkan, aynı zamanda Büyükelçi kadrosuna alınacak.

KRONOS 10 Mayıs 2024 GÜNDEM

Merkez Bankası’nda babasına özel makam odası ve şoför verdiği iddiaları sonrası istifa eden ancak daha sonra görevden alındığı ortaya çıkan eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni görev yeri belli oldu.

Patronlar Dünyası’nın haberine göre eski Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı’na (OECD) Türkiye daimi temsilcisi olarak atanacağı iddia edildi.

Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin ardından İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı’na (OECD) Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanacak.

Paris’te görev yapacak olan Hafize Gaye Erkan, aynı zamanda Büyükelçi kadrosuna alınmış olacak.

MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞI’NDAN ALINMIŞTI

Türkiye’nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı olarak 8 Haziran 2023’te göreve başlayan Hafize Gaye Erkan, geçen şubat ayında görevden affını istemişti.

Ancak daha sonra görevden alındığı ortaya çıkmıştı.

Hafize Gaye Erkan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ile yaptığı röportaj sonrası ilk kez eleştirilerin hedefi olmuştu.

Bir Merkez Bankası eski çalışanının CİMER’e yaptığı şikayet ile gündeme gelen Hafize Gaye Erkan, babasının idari işleri yönettiği suçlaması ile karşı karşıya kalmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com