İktisatçı Mahfi Eğilmez uyardı: Çok ciddi vergi artışları gelecek

İktisatçı Mahfi Eğilmez uyardı: "Öyle bir yere geldik ki buradan ciddi bedeller ödeyerek çıkacağız. Köprü zamları ile başladık ama bu iş böyle bitmeyecek. Önümüzdeki dönemde büyük ihtimalle çok ciddi vergi artışları gelecek."

KRONOS 20 Mayıs 2024 EKONOMİ

İktisatçı Mahfi Eğilmez

Hazine’nin nakit açığını finanse etmenin kolay olmayacağını belirten ekonomist Mahfi Eğilmez, çok ciddi vergi artışlarına gidileceği konusunda uyardı. Mahfi Eğilmez, “Öyle bir yere geldik ki buradan ciddi bedeller ödeyerek çıkacağız. Köprü zamları ile başladık ama bu iş böyle bitmeyecek. Önümüzdeki dönemde büyük ihtimalle çok ciddi vergi artışları gelecek” dedi.

2021 Eylül ayında ortaya atılan ‘faiz sebep enflasyon sonuçtur’ tezinin ülkeyi bir faciaya sürüklediğini söyleyen Eğilmez, “O dönemde enflasyon yüzde 19, faiz de yüzde 19’du. Faizi o dönemde yüzde 22’ye çıkarsaydık bugün hiçbir problemimiz olmayacaktı. Tam tersi politika faizi yüzde 8.5’e kadar indi ve böyle bir facia yaşadık şimdi bunu çözmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KISIR DÖNGÜDEN ÇIKAMIYORUZ’

Eğilmez, asgari ücrete ara zam beklentisi üzerine ise şunları söyledi:

“Asgari ücrete zam yapıyor sonra enflasyon çıkıyor, sonra yine zam yine enflasyon bir türlü bu kısır döngüden çıkamıyoruz. Buna iktisatta ücret fiyat çekişmesi diyoruz, buradan çıkışın bir tek yolu enflasyonu çözmek. Yüzde 70 enflasyondan çıkış öyle davul zurna ile olmuyor, birçok şirket batacak maalesef. Öyle bir yere geldik ki buradan ciddi bedeller ödeyerek çıkacağız.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com