‘Partiye göre kayyım ata, meclisini yok say, süreç kötü gidiyor, nokta’

Ekrem İmamoğlu'ndan kayyım tepkisi: "Kişiye göre, partiye göre kayyım ata, birini yolla oraya, meclisini yok say. O kadar yanlış peş peşe geliyor ki. Bu sefer toparlayamıyoruz işin sürecini. O bakımdan ben süreci çok ciddi kaygıyla izliyorum."

KRONOS 06 Haziran 2024 GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hakkari Belediye eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine kayyım atanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, “Kişiye göre, partiye göre kayyım ata, birini yolla oraya, meclisini yok say. O kadar yanlış peş peşe geliyor ki. Bu sefer toparlayamıyoruz işin sürecini. O bakımdan ben süreci çok ciddi kaygıyla izliyorum” dedi.

İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı seçilmesinin ardından belediyeler binasını ziyaret etti. İmamoğlu binadaki odaları gezerek ercümanlarla birlikte kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu kayyım tartışmalarına ilişkin konuştu.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Ben açıkçası tabii bugün yargı sürecinin devam ettiği bir husus diye biliyorum yani mahkemesi var. Bir net bir bilgi sahibi değilim. Evet karar çıktı. Gerekçeli karar nedir vesaire ben tabii o detaya hakim değilim ama kavramlar üzerinden şunu net söyleyebilirim; bu millet yargı sistemine güvenmek istiyor. Bu millet karar alma düzenine güvenmek istiyor. Dolayısıyla görevden alma nasıl olur, görevden almanın koşulları, a kişisine göre şöyle b kişisine göre şöyle böyle olmaz. Bu ülkenin her insanı bizim her kurumumuza en üst seviyede güvenmek zorunda. Yani güvenmeli, zorunda demeyeyim yanlış oldu. Onlara güven duyacakları zemini hazırlamak zorundayız biz yöneticiler olarak. Bu bakımdan kişiye göre, partiye göre kayyum ata, birini yolla oraya, meclisini yok say. O kadar yanlış peş peşe geliyor ki. Bu sefer toparlayamıyoruz işin sürecini. O bakımdan ben süreci çok ciddi kaygıyla izliyorum. Üzülüyorum. Ve bu bizi çok büyük sıkıntıya sokuyor.


 

İtibar kaybı. Dünya çapında itibar kaybı. Ben dünyanın bütün olimpiyat komite başkanları temsilcilerine sunum yapacağım yarın ve öbür gün Romanya’da. Avrupa’nın bütün ülkeleri orada, komite başkanları orada, sporla ilgilenen insanlar… Onlar bile bu durumu bize soruyorlar. Bu hoş bir durum değil. Hukuk, yargı, Anayasa, kanunlar her şey Ekrem’e göre ne ise Hakkari Belediye Başkanına da öyle, Gaziantep Belediye Başkanına neyse İzmir Belediye Başkanı’na da öyle, Trabzon Belediye Başkanı’na neyse Mersin Belediye Başkanı’na da aynı olmak zorunda. Bunu sağladığımız gün gerçekten herkes kurumlarına da hukukuna da yargı sistemine de Anayasal zemine de güven duyar. Verimli yegane talebim budur. Şu andaki süreç de kötü gidiyor, nokta.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com