Sosyal yardımların lütuf değil, sosyal devletin gereği olduğunu hatırlatan İmamoğlu, "Yardımları 'bize oy verin' diye yapmıyoruz" dedi. İmamoğlu, toplumun yoksullukla mücadele etmek zorunda kalmasının hicap duyulacak bir durum olduğuna dikkat çekti.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Milletvekili Fethi Açıkel ve CHP Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu ile birlikte, ‘Ümraniye Kanaat Önderleri Buluşması’ toplantısına katıldı.
‘TOPLUMUN YOKSULLUKLA MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALMASI AYIPTIR’
“Sosyal yardımları en yukarıya taşımak bir maharet midir, bir ülkede? Aslında maharet değildir” diyen İmamoğlu, “Yoksulluğun bir maharet olduğunu kabul etmeyecek kadar vatandaşını düşünen bir yöneticiyim. Toplumun yoksullukla mücadele etmesi büyük bir ayıptır, hicap duyulacak bir durumdur. Ama Türkiye’nin özellikle son 7-8 yılda, ne yazık ki kaderi olmuştur. Kötü ekonomi yönetimi, ekonomi kurallarını altüst eden bir anlayış” ifadelerini kullandı.
‘YOKSULLUK SONUÇTUR’
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ben ekonomistim” sözüne gönderme yapan İmamoğlu, şunları söyledi: “Yani enflasyon-faiz ilişkisiyle ilgili yeni bir metin yazan, kendisini ‘ekonomist’ diye tarifleyerek, ülke yönetiminde ekonominin nasıl yönetileceğini kendisinin belirlediği duygusunu ortaya koyan bir anlayışın, Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu duygusunun bizi getirdiği sonuçtur, yoksulluk. Ve gerçekten dünyada üç haneli enflasyon bizden başka hiçbir ülkede yok. İki haneli enflasyonun sayısı bile o kadar az ki şu anda dünyada. Biz büyük bir sefillikle bunu başarmış durumdayız.”
‘NE GÜZEL İŞ YAPTIK DİYEBİLİR MİYİM?’
İmamoğlu, şunları kaydetti: ‘Biz bugün sosyal yardımların bütçedeki oranını 5 katına, 6 katına çıkarttık, yaşasın, ne güzel iş başardık’ diyebilir miyim? Diyemiyorum ama şunu diyorum: Evet, biz, yoksul zamanında vatandaşımızın güçlü bir şekilde yanında olma gayretinde başarılı bir belediyeydik. Tüm sosyal yardım uygulamalarımızın her birisi ihtiyaçtan doğan şeyler.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
‘LÜTUFTA BULUNMUYORUZ, SOSYAL DEVLETİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ’
Yani biz, lütufta bulunmuyoruz. Her yerde vatandaşımıza diyoruz ki, ‘Biz lütufta bulunmuyoruz. Sizin eksiğinizi görüyoruz. Kapatmakla ilgili ince düşünüyoruz, narin düşünüyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu yaptıklarımızla bize oy verin diye size yapmıyoruz. Bu bizim sorumluluğumuz. Sosyal devlet olma kavramında bizim sorumluluğumuz. Biz, sorumluluğumuzun hakkını veriyoruz.”