İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter düştü, enkaza ulaşılamadı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle düştüğü ve kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşmadığı bildirildi.

KRONOS 19 Mayıs 2024 DÜNYA

İran hükümeti, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin de içinde bulunduğu bir helikopterin Azerbaycan sınırı yakınlarında “sert bir şekilde” acil iniş yaptığını duyurdu.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığı bilgilere göre helikopterin içinde Reisi ile birlikte İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da bulunuyor.

Başka İran ajansları, ise Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin yoğun sis nedeniyle zorunlu iniş yaptığını belirtirken bazı kaynaklar Reisi’nin kara yoluyla Tebriz’e gittiğini duyurdu.

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi “Cumhurbaşkanını (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşmadı.” dedi.

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyunda meydana gelen helikopter kazasına ilişkin 3 helikopterden 2’sinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü söyledi.

Zakiri, “Olay yerine henüz ulaşmadım. Olası yaralılar ve sayısı hakkında bir şey söyleyemem. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum.” dedi.

İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamaya göre, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında yer aldığı, İHA’larla kazanın yaşandığı bölgenin tarandığı belirtildi.

Fars haber ajansı, İran halkına İbrahim Reisi için dua edilmesi çağrısında bulundu

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com