İran’ın iddiası: Helikopter enkazını kendi İHA’larımızla bulduk

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopterin enkaz bölgesinin tespit çalışmasını başarıyla tamamladığı duyurulmuştu. İran, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin düşen helikopterinin enkazının kendi İHA'ları tarafından bulunduğunu açıkladı.

KRONOS 21 Mayıs 2024 DÜNYA

Akınıı İHA’dan yayımlanan Cumhurbaşkanı Reisi’yi arama görüntüleri, dünya basınında geniş yankı uyandırmışken çarpıcı bir açıklama geldi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopterin düşmesinin ardından yaşanan enkaz bulma süreci, İranlı yetkililer ve sosyal medya kullanıcıları arasında farklı yorumlara neden oldu.

İranlı yetkililer, enkazın İran’a ait İHA’lar tarafından bulunduğunu açıklarken, sosyal medyada Türkiye’nin gönderdiği Akıncı İHA’sının enkazın yerini tespit ettiği iddiaları gündeme geldi. İran Kızılayı Başkanı Pirhossein Kolivan, operasyonun tamamen İranlı ekipler tarafından yürütüldüğünü ve dışarıdan yardım alınmadığını belirtti. IRTV1 kanalının Savunma Masası Muhabiri Younes Şadlou ise, Türkiye’ye ait Akıncı İHA’sının helikopterin yerini tam olarak tespit edemediğini ve enkazın İranlı İHA tarafından bulunduğunu iddia etti.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI
Sosyal medyada ise, İranlı yetkililerin Akıncı İHA’sının İran’daki stratejik bölgeleri taramasına izin vermesini eleştirenler oldu. Bazı kullanıcılar, İran’ın “dünyada İHA sektöründe lider olma” iddialarıyla alay ederek, Akıncı’nın başarısının Türkiye’nin İHA satışlarını artıracağını öne sürdü.


Olayın perde arkasında yaşananlar ve enkazın tam olarak kim tarafından bulunduğu hala netlik kazanmış değil. Ancak, bu durum İran’daki İHA teknolojisi ve yetenekleri konusunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com