İstanbul Valiliği derbi maçında çıkan olaylarla ilgili Ali Koç’u hedef aldı

İstanbul Valiliği, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olaylarla ilgili Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u hedef aldı. Açıklamaya göre olaylar Ali Koç'un maç bitiminden 70 dakika sonra sahaya girmesiyle başladı.

KRONOS 21 Mayıs 2024 SPOR

İstanbul Valiliği,  Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yayınladı. Açıklamada, olayların Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un maç bitiminden 70 dakika sonra sahaya girmesiyle başladığı iddia edildi.

Açıklamada, maçın bitiminin ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve beraberindeki heyetin özel güvenliği aşarak sahaya girdiği ve Galatasaray Kulübü Stadyum Müdürü A.Ç.’ye fiili müdahalede bulunduğu öne sürüldü. Olaylara müdahale eden emniyet güçlerinin Fenerbahçe kafilesinin stadyumdan güvenli bir şekilde çıkışını sağladığı ifade edildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

“Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, maçın bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10’da stada gelmiş ve futbolcuları soyunma odasında tebrik ettikten sonra stat dışına çıkmak üzereyken karar değiştirerek beraberindeki heyetle birlikte stat güvenliğini aşarak saha içerisine yönelmiştir. Heyet, sahaya girdikten sonra bayrak açmaya ve fotoğraf çekmeye çalışmış, bunu engellemek isteyen Galatasaray Kulübü Stadyum Müdürü A.Ç.’ye fiziki müdahalede bulunulmuştur.

Olaylar üzerine, Fenerbahçe Futbol Takımının güvenliğini sağlamakla görevli emniyet güçleri saha içerisine girerek müdahalede bulunmuştur. Saha içerisindeki olayların sona ermesinin ardından Fenerbahçe kafilesinin stadyumdan çıkışı saat 22.52’de sağlanmıştır. Müsabaka sonrasında Basın ve Spor Savcısı talimatı doğrultusunda, Stadyum Müdürü A.Ç.’ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır. Ayrıca, stat içerisindeki olaylara karıştığı tespit edilen şahısların kimlik tespiti çalışmaları devam etmektedir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com