İşte Ankara Emniyeti’nde polis müdürlerini görevden aldıran AKP’li isim

Ankara Emniyeti'nde "darbe girişimi" iddiasıyla üç polis müdürünün görevden alınmasının arkasındaki isim eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'mış. Bozdağ'ın adı, zorla "gizli tanık" yapılan kilit isim Serdar Sertçelik'in itiraflarında geçiyordu.

KRONOS 14 Mayıs 2024 GÜNDEM

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen mafya lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Ankara Emniyeti’nde yaşanan deprem, “darbe girişimi” ve “hükümete karşı isyan” iddiasına evrildi. Kaplan soruşturmasının firari kilit isimlerin Serdar Sertçelik’in gizli tanık yapılması ve yaptığı açıklamalar sonrasında Ankara Emniyeti’nde başmüfettişler tarafından yapılan incelemede, üç emniyet müdürü görevden uzaklaştırıldı. Ankara Emniyeti’nde yaşanan bu depremin arkasında “anayasal düzeni değiştirmek” iddiası var. Bu kapsamda dün görevden alınan üç polis müdürünün evine “TC hükümetine isyan” iddiasıyla “terör” baskını düzenlendi.

Ankara Emniyeti’nde üç polis müdürünün görevden alınmasıyla devam eden soruşturmada ise AKP’nin eski ağır toplarından bir isim olan Bekir Bozdağ’ın adı konuşulmaya başlandı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e göre; Bekir Bozdağ, emniyet müdürlerinin görevden alınmasını ve haklarında soruşturma başlatılmasını sağlayan isim olmuş.

Buna göre eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını yürüten müdürleri görevden aldırmak için mekik dokumuş. Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak Bozdağ, Yerlikaya ile görüşmesinden sonuç alamayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istedi. Bozdağ’ın Erdoğan’a soruşturmayla ilgili bilgi vermesinin ardından emniyet müdürleri açığa alındı.


 

SERDAR SERTÇELİK NE DEMİŞTİ?

Gizli tanık Serdar Sertçelik, AKP’li isimlerle ilgili şunları söylemişti:

“Bir şekilde zaten gizli tanık yaratacaklar bu belli. Ben de kabul ettim. Kendimi ve ailemi kurtarabilmek için, benim ve abimin üzerine yıkılacak dosyaları engelleyebilmek için. Daha sonrasında bu ifadeyi kendileri isim isim ‘Bu ismi koyalım mı? Koyalım. Bu olay böyle olmuş mudur? Olmuştur’ diye beni baskılarla tehditlerle hiçbir şekilde irademin altında olmayarak 19 sayfalık gizli tanık ifadesi oluşturdular. ‘Bekir Bozdağ, Mücahit Aslan, Abdülhamit Gül, Fahrettin Koca, Sadık Soylu… Bu isimlerle ilgili bir şablon oluşturulacak. Bunlarla da oturup karşılıklı konuşacağız. Gizli tanık ifadene bunları da ekleyeceksin’ denildi. Bu şahıslar eklendiğinde ben nasıl kendimi kurtarabilirim. Bu şahısların isimlerini ben kullandığımda, AK Parti’nin gücü altında nasıl bunları yapabilirim diye anlamaya çalışıyorum. Ortada bir savaş var çünkü kendi içerilerinde. Ne olduğunu anlayamıyorum.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com