İşte farkları: Threads mi, Twitter mı?

Meta'nın yeni platformu Threads ile Twitter arasında çok sayıda farklılık bulunuyor. Mesajlaşma özelliğinden, tweet atmaya işte öne çıkan farklılıklar...

KRONOS 12 Temmuz 2023 TEKNOLOJİ

Milyarder iş insanı Elon Musk’un Twitter’ı satın alması sonrası uygulamaya soktuğu yeni kararlar kullanıcılar tarafından her defasında tepkiyle karşılandı. Son olarak onaylı hesaplar dahil tüm kullanıcılara tweet okuma limiti getirmesi bardağı taşırdı ve kullanıcılar benzer yeni platform arayışına geçti. Bu noktada Meta, Twitter’a alternatif Threads’i duyurdu. Instagram hesabı olan kullanıcıların çok kolay bir şekilde Threads hesabı açabilmesi nedeniyle kısa sürede yeni platformun milyonlarca takipçisi oldu.

Peki hızla popürlerleşen Threads ile Twitter arasında ne tür farklar var, söz konusu platformların özellikleri neler?

Twitter’ın yeni rakibi Threads ile arasındaki farklar birçok alanda ortaya çıkıyor. Reklam gösterimi, karakter sınırları, mesajlaşma özelliği ve kullanıcı verileri gibi konularda farklı yaklaşımlara sahip olan popüler sosyal medya platformları arasında dikkate değer ayrılıklar bulunuyor.

REKLAMSIZ DENEYİM İÇİN THREADS

Twitter’da mevcut olarak kullanıcılara reklamlar gösteriliyor. Ana sayfada, trendlerde ve hatta her tweetin altında ve kişi önerilerinde bile bu reklamlarla sık sık karşılaşılıyor. Blue aboneliği satın alındığında ise bu reklamlar gösterilmiyor. Blue aboneliği, reklamlardan kurtulmanın yanı sıra kullanıcılara bazı avantajlar da sunuyor.

Buna karşılık, rakip uygulama Threads’te hiçbir şekilde reklam gösterimi bulunmuyor. Ancak, bu durumun kalıcı olup olmadığını söylemek zor. Çünkü Threads’in sahibi Meta’nın önemli bir gelir kaynağı reklam gösterimleri olduğu düşünüldüğünde, yakın gelecekte bu durum değişebilir.

KENDİNİZİ İFADE ETMEK İÇİN: THREADS

Twitter ve Threads arasındaki önemli bir fark, karakter sınırları. Twitter’da Blue abonesi olmayan kullanıcılar, maksimum 280 karakterle tweet paylaşabilirken, ücretli abonelikle bu sınırlama yakın zamanda yapılan bir güncellemeyle 25 bin karaktere kadar yükseltildi.

Öte yandan, Threads uygulamasında tüm kullanıcılara maksimum 500 karakterlik paylaşım sınırı uygulanıyor. Ücretli abonelik seçeneği olmadığı için bu sınırlama arttırılamıyor. Ücretsiz versiyonları göz önünde bulundurarak, daha uzun metinli paylaşımlar yapabilme imkanı sunan Threads, bu özelliğiyle öne çıkıyor.

TWİTTER’DA MESAJLAŞMAK DAHA KOLAY

Sosyal medya platformlarının vazgeçilmez özelliklerinden biri olan mesajlaşma, Threads gibi uygulamalarda henüz mevcut değil. Ancak, yakın gelecekte bu özelliğin eklenmesi bekleniyor. Şu anda Threads kullanıcıları, mesajlaşma ihtiyaçlarını Instagram gibi ana platformu kullanarak karşılıyor.

Öte yandan, Twitter’da mesajlaşma özelliği mevcut. Ancak günlük olarak 500 direkt mesaj gönderme sınırı bulunuyor. Bu sınırlama, yalnızca birkaç dakika harcayan kullanıcıları pek etkilemiyor. Blue aboneleri için herhangi bir sınırlama olmadığı biliniyor.

THREADS HASSAS VERİLERİ DEPOLUYOR

Sosyal medya platformları için kullanıcı verileri büyük bir kaynak oluşturuyor. Twitter ve Threads arasındaki en belirgin fark ise bu verilerin işlenme şekillerinde ortaya çıkıyor.

Twitter, kullanıcıların konum bilgileri, arama geçmişi, göz atma alışkanlıkları gibi önemli verileri saklıyor. Bununla birlikte, Threads ise sağlık, spor, etnik köken ve cinsel yönelim gibi hassas bilgilere, kesin konum bilgilerine kadar kullanıcı verilerini depoluyor. Threads daha fazla bilgi saklıyor.

THREADS HAKKINDA BİRKAÇ ÖNEMLİ FARKLILIK DAHA

Threads’de birinin engellenmesi durumunda, otomatik olarak aynı kişi Instagram’da da engellenmiş oluyor. Aynı şekilde Threads hesabının silinmesi durumunda, Instagram hesabı da siliniyor. Ayrıca Threads’de en fazla 5 dakika uzunluğunda videolar paylaşılabiliyor. Aynı zamanda 10 adete kadar görsel içeren kaydırmalı (karosel) içerikler oluşturulabiliyor. Threads, Instagram ile aynı algoritma üzerinde çalışıyor ve sadece mobil uygulama olarak kullanılıyor.

Threads’de keşfet sayfası bulunmuyor. Platformun ana sayfası keşfetme görevini yapıyor. Hashtagler ve konum etiketleme gibi özellikler Threads’de mevcut değil. Ayrıca Threads’de kullanıcılar birbirlerine mesaj gönderemiyorlar.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com