İsveç basını, Türkiye ile 'Kürt Tilkisi' lakaplı Rawa Majid'in yakalanması için paylaşılan çok gizli belgelerin çete üyelerinden birinin telefonunda bulunduğunu duyurarak "bilgilerin sızdırldığına" dikkat çekti.
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın mafya lideri Ayhan Bora Kaplan’ın yakalanması sonrası emniyet amirlerine ve yüksek yargı üyelerine verdiği rüşvet iddiaları, İYİ Parti milletvekili Murat Beker’in yeraltı dünyasından isimlerin düğünlerine katılması mafya-yargı-siyaset ilişkilerini yeniden gündeme getirdi.
Ayhan Bora Kaplan’ın ifadeleri tartışılırken, bir dikkat çeken iddia da İsveç basınından geldi.
İsveç’teki Aftonbladet gazetesi, Türkiye ile ‘Kürt Tilkisi’ lakaplı Rawa Majid’in yakalanması için paylaşılan çok gizli belgelerin sızdırıldığını iddia etti. Gazeteye göre söz konusu belgeler çete üyelerinden birinin telefonunda bulundu.
Haberde, söz konusu iddiaların, ülkeler arası bilgi paylaşımına ilişkin kuralların ciddi bir ihlali olduğu değerlendirmesi yapıldı.
Artı Gerçek’in aktardığına göre söz konusu bilgilerin 2022’de Majid’e bağlı çalışan çete üyelerine ulaştığını tespit eden İsveç polisi, bu istihbaratın ‘en üst düzeyde’ paylaşıldığına dikkat çekti.
Gazeteye konuşan polis kaynağı, Majid’in yakalanması için başlatılan ‘Yılan Operasyonu’ kapsamında paylaşılan istihbaratın çetenin eline geçmesini “skandal” olarak nitelendirdi.
Kaynak, “Bu tür bilgilerin çete üyelerine ulaşması iyi değil. Çünkü suçlular polisin onlar hakkında ne bildiğini öğrenmiş oluyor ve polisin kendilerine karşı nasıl çalıştığını anlıyorlar” ifadelerini kullandı.
İSVEÇ’İN İADE TALEBİ KABUL EDİLMEMİŞTİ
Rawa Majid, geçen yıl 14 Nisan’da içinde yüklü miktarda döviz ve TL bulunan çantayı Marmaris’e bağlı İçmeler beldesindeki bir parkta unutması üzerine polise gitmek zorunda kalmış ancak hareketleri şüphe uyandırınca gözaltına alınmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
Majid’in gerçek kimliği ortaya çıkınca hakkında kırmızı bülten olduğu anlaşılarak tutuklanmıştı. İsveç’in iade talebi ise Türkiye tarafından reddedilmişti.
Birkaç hafta sonra Türkiye vatandaşlığı verilen Majid, serbest bırakılmıştı.