Johnson, Erdoğan’la Ukrayna’ya yönelik Rus tehdidini konuştu

Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Tarafların görüşmeye ilişkin yaptıkları açıklamalardaki vurgu farklılıkları dikkat çekti.

KRONOS 14 Ocak 2022 DÜNYA

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Londra’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada ana gündem konusu olarak Rusya’nın Ukrayna sınırına askeri birlik yığmasına dair endişelerin ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, iki liderin “Ukrayna sınırına Rus askeri birliklerinin yığılmasıyla ilgili önemli endişeleri paylaştıkları ve NATO’nun gerginliğin daha fazla yükselmesini önleme konusundaki ortak kararlılığını vurguladıkları” belirtilerek “Bir çözüme ulaşmak için NATO aracılığıyla çalışmaya devam etmeyi taahhüt ettiler.” denildi. Açıklamada, iki liderin ikili güvenlik ve savunma işbirliğini daha da güçlendirmeyi ve ticaret ve yatırımı artırma arzusunu da görüştüğü kaydedildi.

Görüşmeye ilişkin olarak Türk tarafından yapılan açıklamada ise Ukrayna vurgusunun geri plana atıldığı, Rusya’nın sınıra askeri birlik yığmasına dair endişelerden bahsedilmediği dikkati çekti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Görüşmede, Türkiye-Birleşik Krallık arasında savunma sanayisi ve ticaret başta olmak üzere iş birliğini güçlendirecek adımlar ele alındı. Görüşmede ayrıca Suriye ve Ukrayna’daki gelişmeler ile iklim ve mülteci başlıklarında bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com