Kılıçdaroğlu’nun MHP’li danışmanı tutuklandı: Gizli tanığı yurt dışına mı kaçırdı?

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ramazan Kubat'ın Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığı yurt dışına kaçırdığı iddia edildi. Kubat tutuklandı.

KRONOS 20 Mayıs 2024 GÜNDEM

Ankara Emniyeti’ni sarsan mafya lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında dün gece tutuklanan 7 kişi arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Ramazan Kubat’ın da olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Alican Uludağ’ın aktardığına göre “gizli tanık” soruşturmasında tutuklanan sivil kişiler arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Ramazan Kubat da bulunuyor.

Alican Uludağ sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ayhan Bora Kaplan davasındaki gizli tanık soruşturmasında tutuklananlar arasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Ramazan Kubat da yer aldı. Kubat, gizli tanık Serdar Sertçelik’in çakarlı araçla yurt dışına kaçırılmasında rol almakla suçlandı. Eski MHP Ankara İl yöneticisi olan Kubat, 2022’de Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olmuştu.”

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinin ardından tüm danışmanlarının görevlerine son vermiş, eski ülkücü Ramazan Kubat’ı ise “Yeniden Kuvayı Milliye Platformu Koordinatörü” olarak atamıştı.

ANKARA EMNİYETİ’NDE ‘DARBE GİRİŞİMİ’ İDDİALARI

Kaplan soruşturmasının firari gizli tanığı Serdar Sertçelik, Ankara Emniyeti’nde polis müdürlerinin bazı AKP’li isimleri ifadesine ekletmek istediklerini, bu yolla “AKP’ye darbe” yapmak istediklerini iddia etmişti.

Elektronik kelepçeyle yurt dışına kaçırılan Serdar Serçelik’in profesyonel olarak hazırlanan YouTube yayınları dikkat çekmişti.

Gizli tanığın iddiaları sonrası Ankara Emniyeti’nde hem İçişleri Bakanlığı hem de savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdür yardımcısı Murat Çelik’in de aralarında olduğu üç emniyet müdürü açığa alınmıştı.

Soruşturmada gözaltılar da gelmiş, aralarında da sivillerin de olduğu isimler tutuklanmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara Emniyeti’nde yaşananları Cumhur İttifakı’na kumpas olarak nitelendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temkinli davranması dikkat çekmişti.

Bu konuda yapılan genel değerlendirmeler Ankara Emniyeti’nde yaşananları Süleyman Soylu ve Ali Yerlikaya savaşı olarak görüyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com