Erdoğan’ın eski danışmanı: Demirtaş’ın suçu ne, ‘teröristliği’ kadük kalmayacak mı?

Karar yazarı Akif Beki: "Gezi mahkumlarının bir darbeye kalkışmadığı kabul edilecek. TİP’li Can Atalay, yine seçilmiş milletvekili ve haksız yatıyor olacak. 28 Şubat paşalarının yeri de cezaevi olmaktan çıkacak. E Selahattin Demirtaş’ın suçu ne öyleyse!"

KRONOS 09 Mayıs 2024 GÜNDEM

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra siyasette yumuşamayı konuşuyor. Sandıktan büyük yenilgi ile çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Özgür Özel’le yaptığı görüşmeden sonra yaptığı “siyasette yumuşuma dönemi başladı” yönündeki açıklamasının detayları merak ediliyor. Bu kapsamda Özgür Özel’in talebi olduğu belirtilen Gezi sanıklarının ve 28 Şubat’tan mahkum paşaların cezaevinden çıkması gündemde. Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde danışmanlığını yapan, Karar yazarı Akif Beki, bu noktada “Selahattin Demirtaş’ın suçu ne öyleyse?” diye sordu. Beki ekledi: “Eski kavga ihtiyacı ortadan kalktığına göre, onunla birlikte Demirtaş’ın teröristliği de kadük olmayacak mı?”

Beki, “Yumuşamanın, Demirtaş’ı da kapsamasında bir garabet yok. Türkiye’nin yeni ihtiyacı, yapay kavgalar ve uydurulmuş suçlarla birlikte ayrımcılığın da artık geride kalmasını gerektirmez mi? Demirtaş için de yumuşama olmadıkça bundan söz edemeyiz oysa” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarına göre seçim sonrası Türkiye’nin ihtiyacının değiştiğini anımsatan Beki, şunları söyledi:

“Demek 31 Mart’tan önce Türkiye’nin siyasette sertleşmeye, kavgaya, kutuplaşmaya ihtiyacı vardı. İktidarın veya AK Parti’nin değil. Yoksa dinsiz, imansız, Allahsız, kitapsız, terörist, ezan ve bayrak düşmanı diyerek muhalefetin üstüne cihat seferleri düzenlenmeyecekti. İhtiyaç değiştiği için artık CHP, din düşmanlığıyla suçlanmayacak. Osman Kavala, ‘Kızıl Soros’ olarak sunulmayacak. Gezi mahkumlarının bir darbeye kalkışmadığı kabul edilecek. TİP’li Can Atalay, yine seçilmiş milletvekili ve haksız yatıyor olacak. 28 Şubat paşalarının yeri de cezaevi olmaktan çıkacak. E Selahattin Demirtaş’ın suçu ne öyleyse! Eski kavga ihtiyacı ortadan kalktığına göre, onunla birlikte Demirtaş’ın teröristliği de kadük olmayacak mı?”

‘DEMİRTAŞ İÇİN DE YUMUŞAMA OLMAZSA…’

Yumuşamanın, Demirtaş’ı da kapsamasında bir garabet olmadığını belirten Beki, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin yeni ihtiyacı, yapay kavgalar ve uydurulmuş suçlarla birlikte ayrımcılığın da artık geride kalmasını gerektirmez mi? Demirtaş için de yumuşama olmadıkça bundan söz edemeyiz oysa. Hani neydi o gayrimilli, darbeci, terörist ve gâvur muhalefeti tepelemeye giderken atılan slogan: ‘Her şey Türkiye için’. Öyle miymiş, onun için mi hapse tıkılmışlar peki!

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com