Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına CHP’den tepki

Bakan Şimşek, "Kira artışında yüzde 25 sınırının devam etmemesi gerektiğini düşünüyorum" demişti. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, buna tepki göstererek, "Yapılması gereken şey piyasaya doğru, yerinde ve milyonları koruyan bir müdahale yapmaktır. Aksi halde yapılacak iş sorumsuzluktur, tekrar ev sahibi kiracı krizini tetiklemektir" dedi.

KRONOS 22 Mayıs 2024 GÜNDEM

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Emir, 6 Şubat depremlerinin ardından hala konteynerlerde yurttaşların sorunlar yaşadıklarını anlatarak, deprem bölgesi için vaat edilen ve teslim edilen konut sayılarına ilişkin hazırladıkları tabloyu gösterdi.

Emir, “Deprem bölgesinde yaşanılan gerçek budur, söylediklerinin ancak yüzde 5’ini teslim etmişler ve hala doğru dürüst çalışma olmadığını görüyoruz. Bu tablo Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor. Milyonlarını 2 yıl sonra bile konteynerlere terk eden bir Türkiye’yi asla kabul etmiyoruz ve iktidarı sözünü tutmaya davet ediyoruz” dedi.

“YAPILAN İŞ SORUMSUZLUKTUR, TEKRAR EV SAHİBİ – KİRACI KRİZİNİ TETİKLEMEKTİR”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmek Şimşek’in kira artışında yüzde 25 sınırının devam etmesine gerek olmadığı yönündeki açıklamasına değinen Emir, şöyle konuştu:

“Piyasayı bozdular piyasayı bozdukları için de yüzde 25 sınırını getirdiler. Bu yüzde 25 sınırı 3 yıldır kiracı ve ev sahibini karşı karşıya getirdi. Zaman zaman cinayet haberleri bile duyduk. Adliyeler tıka basa bu dava haberleriyle dolu. Buradaki barış bozuldu, insanlar kaygılı, kiracı da ev sahibi de kaygılı. Hiçbir düzenleme yapmadan şimdi de yüzde 25 barajını kaldırıyorlar. Yapılması gereken şey, hiçbir şey olmamış gibi, emekliyi asgari ücretliyi açlığa terk etmemiş gibi bir gün bir kararla ‘yüzde 25’i kaldırdık’ demek değil, piyasaya doğru, yerinde ve milyonları koruyan bir müdahale yapmaktır. Aksi halde yapılacak iş sorumsuzluktur, tekrar ev sahibi kiracı krizini tetiklemektir. Mehmet Şimşek’i tetikçi olmaya değil bu sorunu çözmeye davet ediyoruz.”


“KATİLLERİ DE KATİLLERİ GÖRMEZDEN GELENLERİ DE UNUTTURMAYACAĞIZ”
Murat Emir, 10 Ekim Gar Katliamı ile ilgili AYM’nin son kararına ilişkin şunları söyledi:

“Türkiye’nin bir geleneği, bu tip toplumsal cinayetlerde sanki bir kişi bir nedenle cinayet işlemek istemişler, terör örgütü kurmak istemişler, hiçbir katkı, hiçbir ihmal olmadan bu işi yapmışlar gibi bulabildikleri 3-5 tetikçiyi yargılıyorlar, adalet yerini bulmamış oluyor. Burada da aynısı oldu. Ankara Gar Katliamı’nda bir tek kamu görevlisi araştırılmadı, yargılanmadı. AYM’ye gidildi. AYM’de iç hukuk yollarının tüketilmediği, mağduriyetinin somut olmadığı gibi gerekçelerle başvuruyu reddetti. Biz AYM’den istihbarat raporlarını ciddiye alan ve hukuk devletinde olması gerektiği gibi kamu görevlilerinin sorumluluğunu ortaya koyan tavır göstermesini isterdik, bu da olmadı. Katilleri de katilleri görmezden gelenleri de unutturmayacağız, bu davanın peşinde olacağız.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com