Kocatepe Camii’ndeki moda çekimine 2 gözaltı

Ankara Kocatepe Camii'nde moda çekimi yapan yönetmen Bilal Kısa ve model Ezgi Cebeci, 'dini değerleri aşağılama' gerekçesiyle gözaltına alındı.

KRONOS 15 Ağustos 2023 GÜNDEM

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camii’nde çektikleri ve sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflar sebebiyle haklarında soruşturma başlatılan Ezgi Cebeci ve Bilal Kısa’nın gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

“Yazılı, görsel ve sosyal medyadaki yayınlar sebebiyle yapılan açık kaynak araştırmalarında;

Bilal Kısa isimli bir yönetmenin bir bayan şahısla Ankara Kocatepe Camiinde çektiği ve sosyal medyada yayınladığı fotoğraflar sebebiyle TCK’nın 216/3 maddesinde düzenlenen halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçundan resen soruşturmaya başlanıldığı;

Bu kapsamda kolluk birimleri tarafından yapılan araştırmada fotoğrafları çekilen bayan şahsın Ezgi Cebeci, söz konusu yayını yapan yönetmenin Bilal Kısa olduğu, şüphelilerin Ankara’da ikamet ettiği hususlarının tespit edildiği,

şüphelilerin gözaltına alındığı, ikametlerinde arama, suç delillerine el konulması ve CMK m. 134. kapsamında dijital materyallerinde inceleme kararı verildiği, evrakın mevcutlu olarak hazırlandığı, bilgilerinize arz olunur.”

NE OLMUŞTU? 

Ankara Başsavcılığı, Kocatepe Camisi’nde göbeği açık kıyafetle poz verdiği için hedef gösterilen model ile fotoğrafları yayınlayan yönetmen hakkında “dini değerleri aşağılama” soruşturması başlatmıştı. Yönetmen Bilal Kısa ile manken Ezgi Cebeci’nin Kocatepe Camii’nde “uygunsuz kıyafetlerle” çekim yaptıklarına dair sosyal medyada yayılan iddialar üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Göbeği açık kıyafetle poz veren modelin hedef gösterilmesi sonrası başsavcılıktan yapılan açıklamada, camide çekilen fotoğraflara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 216/3. maddesindeki “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan resen soruşturma başlatıldığı vurgulandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
>