Mansur Yavaş’ın sözleri viral oldu: Sokak hayvanlarını kısırlaştırmak yetmez…

Sokak hayvanları tartışmasında CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın "Sadece kısırlaştırma yöntemiyle artışı durdurma imkanı yok" yönündeki sözleri viral oldu.

KRONOS 26 Mayıs 2024 GÜNDEM

AKP’nin sokak hayvanlarına “çözüm” iddiasıyla önerdiği yasa tasarısında “uyutulma” seçeneğinin yer alması tartışmalara ve tepkilere neden oldu. CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın “Sadece kısırlaştırma yöntemiyle artışı durdurma imkanı yok” yönündeki sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Avrupa’da hiçbir yer de sahipsiz sokak hayvanı olmadığını belirten Yavaş, şunları söyledi:

“Ben Avrupa’da hiçbir yede sokakta sahipsiz hayvan görmedim. Avrupa’da hiçbir yerde yok. Hayvanseverlerin yaptığımız barınaklarda, maliyetini biz karşılamak şartıyla, gelip oralara da bakmalarını istiyorum. Çünkü hayvanseverlerin butik barınak talepleri de var.

Hayvanseverlerin fikirlerine de saygılıyım ama o kadar çok popülasyon arttı ki. Türkiye’de ilk defa kendi imkanlarının dışında kısırlaştırma ihalesi açan belediyeyiz. Dişiler kısırlaştırınca bir hafta kalması gerekiyor.

Bu popülasyonda sadece kısırlaştırmayla bunun önünü almanın imkanı yok. Ne kadar kısırlaştırırsanız kısırlaştırın şu aşamada önü alınmayacak gibi görünüyor. Bir yandan onda devam edeceğiz, bir yandan da sokaktakileri alıp barınakta misafir edeceğiz. Yurtdışında hiç sokakta sahipsiz hayvan yok. Eğer çok istiyorlarsa… Gerçek hayvanseverlerde elini taşın altına koyacak. Biz de destek oluruz, sahiplensinler.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com