McDonald’s Rusya’daki 850 restoranını kapatıyor

McDonald's Salı günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki işgale tepki olarak Rusya'daki tüm restoranlarını geçici olarak kapatacağını ve tüm operasyonlarını durduracağını duyurdu.

KRONOS 08 Mart 2022 DÜNYA

McDonald’s Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın sebepsiz yere Ukrayna’yı işgaline tepki olarak sosyal medya üzerinden kendisine yönelik artan baskıya karşılık vererek Rusya’daki 850 restoranını geçici olarak kapatma kararı aldığını duyurdu.

Ukrayna’nın işgali başladığından beri, sosyal medyada Rusya’da iş yapmaya devam ettiği için McDonald’s’ı boykot etme çağrıları yapılıyordu.

1992 yılında McDonald’s önünde uzun kuyruklar oluşmuştu.

McDonald’s CEO’su Chris Kempczinski, çalışanlarına yazdığı bir mektupta, “Rusya’daki restoranlarımızı ne zaman yeniden açabileceğimizi tahmin etmenin imkansız olduğunu” ve şirketin ülkedeki 62.000 çalışanına ödeme yapmaya devam edeceğini yazdı.

“Değerlerimiz, Ukrayna’da ortaya çıkan insan acısını görmezden gelemeyeceğimiz anlamına geliyor” diyen Kempczinski şirketin savaş nedeniyle tedarik zincirinde aksaklıklar yaşadığını da sözlerine ekledi.

Son haftalarda düzinelerce şirket ahlaki zorunlulukları öne sürerek veya Batı’nın sert ekonomik yaptırımlarından kaçınmak için Rusya’dan kaçarken, fast-food markaları büyük ölçüde faaliyetlerine devam etti. Bunun nedeni, restoranlarının birçoğunun franchise sahiplerine ait olması ve kurumsal markaların yerel tesislerdeki operasyonları kontrol etme konusunda sınırlı yetenekleri olmasıdır.

10 Şubat 1992 Moskova McDonald’s.


 

McDonald’s

Ancak Rusya’daki restoranlarının yüzde 80’inden fazlasının sahibi olan McDonald’s için durum böyle değil. Bank of America’nın bir raporuna göre, şirketin gelirinin kabaca yüzde 9’u Rusya ve Ukrayna’dan geliyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com