Memur ve emekliye zam oranı belli oldu

TÜİK'in mayıs ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte milyonlarca emekli ve memurun ne kadar zam alacağı da netleşmeye başladı.

KRONOS 03 Haziran 2024 EKONOMİ

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) mayıs ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisi ile işçi emeklilerinin alacağı 5 aylık enflasyon farkları da belli oldu.

TÜİK verilerine göre beş aylık enflasyon 22,72 olarak gerçekleşti. Böylece emeklilerin alacağı zam dört aylık yüzde 22,72 oldu.

TÜİK verilerine göre dört aylık enflasyon 18,72 olarak gerçekleşti. Böylece emeklilerin alacağı zam dört aylık yüzde 22,72 olurken memur ve memur emeklisinin zammı da yüzde 17,38 olarak hesaplandı.

Net rakamlar ise Haziran ayına ilişkin enflasyon verisinin de belli olmasıyla netleşecek.

Bloomberg HT’nin aktardığına göre, milyonlarca işçi emeklisi zam alamayabilir. Temmuzda işçi ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık enflasyon oranında artış yapılması 5510 Sayılı Yasa’nın gereği gerçekleşiyor. Çünkü kök aylıkları 10 bin TL’nin altında olan emeklilerin aylıkları Hazine tarafından 10 bin TL’ye tamamlanıyor. Böylece en düşük emekli aylığı emeklinin kendisi için 10 bin TL oluyor. Dul ve yetimler için çok daha düşük. Ancak emekli aylıkları artışı tamamlanan aylığa değil kök aylığa yapılıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com