‘Memurların servislerini kaldıracağınıza makam araçlarını azaltın’

Korkusuz yazarı Can Ataklı: "Artık Ankara’daki memurlar işlerine sıradan vatandaşlar gibi otobüsle, minibüsle gidip gelecekmiş. Mehmet Şimşek memurun servislerinden tasarruf etmeyi biliyor ama nedense devletteki makam aracı saltanatına sesini çıkaramıyor."

KRONOS 02 Haziran 2024 GÜNDEM

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında memurların servislerinin kaldırılması kararına tepki geliyor. Korkusuz yazarı Can Ataklı, “Mehmet Şimşek memurun servislerinden tasarruf etmeyi biliyor ama nedense devletteki makam aracı saltanatına sesini çıkaramıyor” dedi.

“Oysa devletteki makam aracı saltanatı servis için ödenen paraların kat be kat üstünde” diyen Ataklı, “Halen devlet hizmetinde olup da makam aracı kullanın kaç kişi var biliyor musunuz? Sıkı durun. Tam 125 bin adet. Nüfusu bizden fazla olan Almanya’da bu rakam sadece 9 bin” ifadelerini kullandı.

Ataklı’nın yazısı şöyle:

“Şimdi sert önlemler alıyorlar.

Örneğin AKP’nin Kızılcahamam toplantısına katılan milletvekilleri özel araçlar yerine otobüsle gitmişler, eşler ve çocuklar bu kez olmayacakmış, milletvekilleri odaları ikişer ikişer paylaşacakmış.

Amanın ne büyük tasarruf.

Bir başka tasarruf ise memurların servislerinden yapılmış.

Artık Ankara’daki memurlar işlerine sıradan vatandaşlar gibi otobüsle, minibüsle gidip gelecekmiş.

Buradan sağlanan toplam tasarruf ne olur bilmiyorum ama Erdoğan bir uçağını ve makam aracını satsa daha fazla tasarruf edileceği kesin.

‘ŞİMŞEK DEVLETTEKİ MAKAM ARACI SALTANATINA SES ÇIKARAMIYOR’

Mehmet Şimşek memurun servislerinden tasarruf etmeyi biliyor ama nedense devletteki makam aracı saltanatına sesini çıkaramıyor.

Oysa devletteki makam aracı saltanatı servis için ödenen paraların kat be kat üstünde.

Halen devlet hizmetinde olup da makam aracı kullanın kaç kişi var biliyor musunuz?

Sıkı durun. Tam 125 bin adet.

Nüfusu bizden fazla olan Almanya’da bu rakam sadece 9 bin.

Almanya bizi kim bilir belki de bu nedenle kıskanıyordur.

‘125 BİN MAKAM ARACI VAR’

Devlette 125 bin kişi makam aracı kullanır mı?

Erdoğan’ın yeni Türkiye’sinde oluyor işte.

Peki kimler makam aracı kullanıyor?

Cumhurbaşkanı, bakanlar, meclis başkanı ve başkanvekilleri, partilerin grup başkan vekilleri, komisyon bakanları, genel müdürler, generaller, bir kısım askeri personel, valiler, kaymakamlar, emniyet müdürleri.

Bu personel sadece bir araba ile de yetinmiyor, bir de bunların koruma araçları var, ayrıca makam araçlarının üç misli de hizmet aracı bulunuyor devletin envanterinde.

Eğer tasarruf olacaksa on binlerce memurun yararlandığı servislerden değil bu makam araçlarından sağlanmalı.

Sarayın danışmanları, genel müdürler, yardımcıları, üst düzey devlet memurları işlerine otobüsle metrobüsle gitseler incileri mi dökülür?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com