‘MHP ve Soylucular başka bir hesaplaşmaya hazırlanıyordu’

Gazeteci Barış Terkoğlu: "31 Mart sonrası CHP’de hesaplaşma beklenirken, MHP ve Soylucular bir başka hesaplaşmaya hazırlanıyordu. Açık olan bir şey var ki, Ankara’yı sallayan kavgada minimal hedef Ankara Emniyet Müdürü. İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın da sonraki hedef olduğu anlaşılıyor."

KRONOS 16 Mayıs 2024 GÜNDEM

Ankara Emniyeti’nde depreme ilişkin bir yazı kaleme alan Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, “Ayhan Bora Kaplan operasyonu, görüntüde sırtı sıvazlanarak büyüyen bir mafya grubunaydı. Ama herkes Kaplan’ın adını Soylu ile birlikte anıyordu. Sinan Ateş cinayeti soruşturması görüntüde katillereydi ama herkes cinayetin MHP içine uzandığını görüyordu. 31 Mart sonrası CHP’de hesaplaşma beklenirken, MHP ve Soylucular bir başka hesaplaşmaya hazırlanıyordu” dedi.

Ankara’daki kavgada minimal hedefin Ankara Emniyet Müdürü olduğunu belirten Terkoğlu, “İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da sonraki hedef olduğu anlaşılıyor. Maksimal hedef ise iktidarın bir süredir gevşeyen dizginlerinin yeniden ele geçirilmesi” ifadelerini kullandı.

Devlet içinde savaş olduğuna dikkat çeken Terkoğlu, şunları söyledi:

“Açıkça söyleyeyim: İktidar içinde bilek güreşi var. Devlet yine kritik bir kavşakta. Tuğrul Türkeş’in tanımıyla ‘Azgın milliyetçilik’ ile ‘muhafazakar milliyetçilik’ iktidarın yönü konusunda ayrışıyor. Bir tarafında MHP’nin öte yanında ‘AKP içindeki MHP’sizlerin’ olduğu çatışmanın merkezinde Süleyman Soylu ve Ali Yerlikaya var.

Yeni bakanın adımlarındaki görüntü şuydu: MHP ve Soylu’nun sokaktaki ve devletteki gücü sınırlanıyor. Mafya ve kara para operasyonları da, Sinan Ateş cinayeti sonrasında ortaya serilenler de, güvenlik bürokrasisindeki yer değiştirmeler de bu nedenle MHP ve Soylucular’ın tepkisiyle karşılaştı.

Ayhan Bora Kaplan operasyonu, görüntüde sırtı sıvazlanarak büyüyen bir mafya grubunaydı. Ama herkes Kaplan’ın adını Soylu ile birlikte anıyordu. Sinan Ateş cinayeti soruşturması görüntüde katillereydi ama herkes cinayetin MHP içine uzandığını görüyordu. 31 Mart sonrası CHP’de hesaplaşma beklenirken, MHP ve Soylucular bir başka hesaplaşmaya hazırlanıyordu.

‘MİNİMAL HEDEF ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ, SONRAKİ HEDEF İSE…’

Gizli tanık S.S.’nin hesaplaşma için hazırlanmış kayıtlarıyla; Bekir Bozdağ, Abdülhamid Gül, Hasan Doğan gibi isimler haksız şekilde Kaplan dosyasıyla ilişkilendirildi. Böylece ‘hedef biz değiliz hükümet’, ‘mafya operasyonu değil darbe’ algısı önümüze kondu.

Kim kazanır bilmiyorum. Açık olan bir şey var ki, Ankara’yı sallayan kavgada minimal hedef Ankara Emniyet Müdürü. İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın da sonraki hedef olduğu anlaşılıyor. Maksimal hedef ise iktidarın bir süredir gevşeyen dizginlerinin yeniden ele geçirilmesi.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com