Naci Görür açıkladı: Deprem için tehlikeli duruma gelen üç il

Prof. Dr. Naci Görür: "Tunceli yöresi, Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş."

KRONOS 19 Mayıs 2024 GÜNDEM

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem olma periyodu dolmuş üç ile işaret ederek “Tunceli yöresi, Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş” dedi.

Görür, Asena Kılıç’ın Youtube kanalındaki Meslek Sırrı programında Türkiye’nin deprem riskine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Görür, en çok endişe ettiği bölgenin Tunceli yöresi olduğunu söyledi. 3 şehrin ismini sayan Görür, “Tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş” diye konuştu.

‘MARAŞ’I UYARMIŞTIK’

Kahramanmaraş merkezli depremlerin olacağını öncesinden anlattığını belirten Görür, şöyle devam etti:

“Çok söyledik ama kimseyi inandıramadık. Biz bu depremin geleceğini 24 Aralık 2020 Elazığ depreminden sonra ‘Kahramanmaraş’ta, Malatya’da, Hatay’da deprem gelebilir. Şu büyüklükte deprem olabilir önlem alın.’ diyerek anlattık. Çünkü Elazığ depremi stres transferiyle orayı tehlikeye soktu. Hükümete raporlar yazdık. Depremin geldiğini görüyorduk. Gerekli uyarıları haddinden fazla yaptık. Cumhurbaşkanlığından tut bakanlara kadar, o bölgenin milletvekillerine, belediye başkanlarına, valilerine kadar buraya deprem gelebilir, kentleri hazırlayın dedik ama hiçbir şey yapılmadı.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com