İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye yönelik kara harekatını duyurduğu basın toplantısında Tevrat'tan alıntı yaptı.
Hamas’ın 7 Ekim saldırılarının ardından Gazze’de binlerce sivilin katledildiği saldırıları gerçekleştiren İsrail’in başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun kara harekatına hazırlandığını söylerken Tevrat’tan alıntılar yaptı.
Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatı hakkında basın açıklaması yapan Netanyahu, “Kara harekatına hazırlanıyoruz. Ne zaman ve nasıl olacağına ilişkin herhangi bir detay vermeyeceğim. Hesaba kattığımız değerlendirmelere ilişkin de detay vermeyeceğim. Bu değerlendirmelerin çoğu İsrail kamuoyu tarafından bilinmiyor ve bu iyi bir şey” dedi.
İsrail’e “yurtdışından silahlar gelmekte” olduğunu, bunu daha fazla silahlanma ile sürdüreceklerini vurgulayan Netanyahu “Vatandaşları silah kullanmaya teşvik ediyoruz ancak bunu kontrollü bir şekilde yapıyoruz” ifadesini kullandı.
Konuşmasının sonunda İsraillilere seslenen Netanyahu, Hamas’a karşı Tevrat’ın “Yeşaya” kitabındaki “kehaneti” göreceklerini öne sürerek, şunları söyledi: “Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas’a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. ‘Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin’(Yeşaya 60:18).”
YEŞAYA’NIN (İŞAYA) KEHANETİ NEDİR?
İsrail Başbakanı Netenyahu yaptığı açıklamada “Biz ışığın insanlarıyız, onlar da karanlığın insanları. İşaya’nın kehanetini gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu. Peki, Yeşaya’nın kehaneti nedir?
Yeşaya (İşaya) Kitabı, Eski Ahit’in bir kitabıdır ve İncil’in bir parçasıdır.
Yeşaya’nın Kutsal Kitap’ta yer alan kehanetlerinden birçok farklı konuda bahsedilir. Kitap, Yeşaya’nın yaşadığı dönemdeki pek çok olayı ve insanı ele alırken, aynı zamanda İsrail’in ve Yahudi halkının geleceği hakkında pek çok kehanette bulunur.
İşaya’nın kehaneti, İsrail’in gelecekteki zaferini ve yücelişini anlatır. İşaya Kitabı’nın 42. bölümünde yer alan bu kehanette, Tanrı, İsrail’i “ışık ulusu” olarak tanımlar ve onların tüm uluslara adalet ve kurtuluş getireceğini vaat eder.
İşaya’nın kehanetine göre, İsrail, Tanrı’nın yardımıyla, tüm ulusları karanlıkta bırakacak bir ışık olacaktır. İsrail, adalet ve barış için bir güç olacak ve tüm dünyada barışı ve refahı yayacaktır.