Netanyahu’dan Refah saldırısı açıklaması: Trajik hata

İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu, 45 kişinin hayatını kaybettiği Refah saldırısını "trajik hata" olarak yorumladı.

KRONOS 28 Mayıs 2024 DÜNYA

İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu, mecliste yaptığı konuşmada İsrail ordusunun Refah’a yaptığı ve 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı “trajik hata” olarak açıkladı. Netanyahu saldırıyı araştırdıklarını belirtti.

Netanyahu, “Refah’ta savaşçı olmayan yaklaşık 1 milyon kişiyi tahliye ettik ve savaşçı olmayanlara zarar vermemek için azami çaba göstermemize rağmen maalesef bir şeyler trajik bir şekilde yanlış gitti. Olayı araştırıyoruz ve sonuçlara ulaşacağız, çünkü bu bizim politikamız” dedi.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların devam edeceğini belirten Netanyahu, “Her hedefe ulaşılmadan savaşı bitirmeye niyetim yok” ifadelerini kullandı.

Parlamnetoda ziyaretçilerin bulunduğu kısımdaki bir grup, İsrailli esirlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart açarak, esirlerin bir an önce evlerine geri getirilmesi için sık sık “Şimdi” sloganı attılar.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, önceki akşam saatlerinde Filistinlilerin sığındığı Tal Al-Sultan Kampı’na saldırı düzenlemiş, saldırıda 45 kişi hayatını kaybetmiş, 249 kişi de yaralanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com