Netflix, David Lynch’in Snootworld projesini reddetti

David Lynch, Netflix'in kendisinin ilk uzun metrajlı animasyon filmi projesini reddettiğini açıkladı. Lynch, gerekçe olarak 'eski moda masalların günümüzde kalitesiz bulunduğunu' düşündüğünü söyledi.

KRONOS 16 Mayıs 2024 KÜLTÜR

Amerikalı yönetmen ve ressam David Lynch, kendisinin ilk uzun metrajlı animasyon filmi olacak olan Snootworld projesinin Netflix tarafından reddedildiğini açıkladı.

Twin Peaks, Blue Velvet, Mulholland Drive ve Lost Highway gibi yapımların efsanevi yönetmeni David Lynch, uzun zamandır beklenen yeni animasyon filmi Snootworld hakkında Deadline‘a konuştu. Lynch, ilk uzun metrajlı animasyon filmi olması planlanan Snootworld‘ün yirmi yıllık bir süreçten geçtiğini söyledi. David Lynch, filmin senaryosunu The Nightmare Before Christmas ve The Addams Family‘nin senaristi Caroline Thompson ile birlikte yazdı. Film, üç perdeden oluşan bir yapıya sahip ve Lynch, projenin ikinci perdesini kaleme aldı.

ÇILGIN VE KAOTİK
Caroline Thompson, Deadline‘a verdiği röportajda Snootworld‘ü “çılgın” ve “kaotik” kelimeleriyle tanımladı, ve şöyle ekledi: “Hikayenin bu kadar tuhaf olması nefes kesici. Snoot’lar, sekiz yaşında ritüel-vari bir dönüşüm yaşayan, bu dönemde küçülen ve korunmaları için bir yıllığına uzaklara gönderilen minik yaratıklardır. Hikayenin kahramanı Snoot, bir halının içinde kaybolunca ailesi onu bulamaz ve böylelikle karakterler çılgın, muhteşem bir dünyaya giriş yaparlar.”

David Lynch ise, filmin öyküsü hakkında şunları söyledi: “Bu hikayeyi seviyorum. Bu, hem çocukların hem de yetişkinlerin takdir edebileceği nitelikte bir öykü. Hiçbir zaman düz bir animasyon yapmadım fakat günümüzün bilgisayarları sayesinde muhteşem şeyler yapmak mümkün.”

“ESKİ MODA MASALLAR”
David Lynch, Netflix‘in projeyi büyük olasılıkla “eski moda masalların günümüzde kalitesiz bulunması” sebebiyle reddettiğini açıkladı. Deadline‘a ise şunları söyledi: “Snoots’u [Snootworld] ne zaman düşünmeye başladım bilmiyorum ama Snoots’un çizimlerini yapmaya başlamıştım. Bir süre sonra ortaya bir hikaye çıkmaya başladı. Caroline [Thompson] ile bir araya geldik ve bir senaryo üzerinde çalıştık. Kısa süre önce birisinin bu işin arkasında durmak isteyebileceğini düşündüm, bu yüzden son birkaç ayda bunu Netflix‘e sundum fakat projeyi reddettiler.”


Projeyle alakalı konuşan Lynch, sözlerine şunları ekledi: “Snootworld biraz eski moda bir hikaye ve günümüzdeki animasyon anlayışı ağırlıklı olarak yüzeysel şakalarla ilgili. Eski moda masallar günümüzde kalitesiz bulunuyor. Görünüşe göre insanlar bunları görmek istemiyor. Artık farklı bir dünya var ve bir şeylere “hayır” demek, “evet” demekten daha kolay.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com