Yargı, Bahçeli’yi dinledi: Osman Kavala’nın talebi reddedildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala'nın yaptığı "yeniden yargılama" talebini oybirliğiyle reddetti.

KRONOS 15 Mayıs 2024 GÜNDEM

Siyasette normalleşme kapsamında tahliye edileceği konuşulan Gezi davası tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın “yeniden yargılanma” talebi kabul edilmedi.

Gazeteci Alican Uludağ’ın haberine göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala’nın yaptığı “yargılanmanın yenilenmesi” talebini oybirliğiyle reddetti.

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen ve bu cezası Yargıtay tarafından onanan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı gereği yeniden yargılama talebinde bulunmuştu.

Avukatları aracılığıyla açıklama yapan Kavala, “Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları sadece başvuranların değil her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir. Adalet herkes için gereklidir” ifadelerini kullanmıştı.

OSMAN KAVALA’NIN TAHLİYE EDİLECEĞİ SİNYALLERİ GELMİŞTİ

Yerel seçimden birinci parti çıkan CHP’nin lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde Gezi sanıklarının tahliye edilmesini gündeme getirmişti. Erdoğan bu görüşmeden sonra “Siyasette normalleşme dönemi” mesajı vermişti.

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Tutukluluğunun AKP’ye ne faydası var?” diyerek Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiğine işaret etmişti.

Osman Kavala’ya ilişkin verilen tahliye sinyallerine başta Devlet Bahçeli olmak üzere MHP cephesinden sert tepkiler gemişti.

Kavala’nın avukatları bu tartışmalar sürerken AİHM kararları gereği Osman Kavala’nın yeniden yargılanması gerektiğini talep eden bir başvuru yapmıştı.

Talebin akabinde Osman Kavala’nın başvurusunu değerlendirecek mahkeme heyeti değiştirilmişti. Bu değişim, Osman Kavala’nın talebinin kabul edileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeni heyeti Osman Kavala’nın başvurusunu reddetti. Talebin oy birliyle reddedilmesi dikkat çekti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com