Peker’in intihar eden Silivri Emniyet Müdürü için ‘bunalıma soktu, kafasına sıktı’ dediği Ekrem Gülen’in Süleyman Soylu ile irtibatı ne?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eski yakın korumasıyken, 1. sınıf emniyet müdürü olarak atanan, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanı yapılan ve intihar eden Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan olayında ismi sıklıkla geçen Ekrem Gülen kimdir?

KRONOS 06 Haziran 2021 GÜNDEM

Sedat Peker’in daha önceki videolarında da intiharıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve onun altındaki Ekrem Gülen’i sorumluğu tuttuğu eski Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan bir kez daha gündeme geldi. Peker, Soylu’nun eski korumasıyken Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı’na getirilen, oradan da İş Bankası’na güvenlik müşaviri olarak giren Ekrem Gülen’in, Hakan Çalışkan’a yaptığı baskı nedeniyle intiharına sebep olduğunu söyledi.

Peker’in iddiasına göre Gülen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan gelen talimatlar neticesinde Çalışkan’a baskı yaptı, o da bunalıma girerek intihar etti. Hakan Çalışkan, 31 Temmuz 20017 tarihinde makam odasında beylik tabancasıyla intihar etmiş şekilde bulunmuştu. Çalışkan’ın, Soylu’nun oğlunun bir arkadaşının gözaltına alınması ve sonrasında serbest bırakılması talepleri ile bırakılmaması talepleri arasında ikilemde kalarak intihar ettiği öne sürülmüştü.

“BUNALIMA SOKTU, KAFASINA SIKTI”

Sedat Peker 9. videosunda Hakan Çalışkan’ın intiharını bir kez daha gündeme getirdi ve şunları kaydetti: “Başka, bunun eski koruması, kendi korumasıydı, onu koruma dair başkanı yaptı. Kim, Ekrem Gülen, kim Silivri’deki genç emniyet müdürünün intihar etmesine neden olan canavar hain, bunalıma soktu, kafasına sıktı.”

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN İŞ BANKASI’NDA NE İŞİ OLUR?”

Ekrem Gülen’in polis teşkilatından ayrıldıktan sonra İş Bankası’na girdiğini belirten Peker, “Ekrem’i Emniyet’ten ayırdı, İş Bankası’na soktu. Emniyet müdürünün İş Bankası’nda ne işi olur? Parasını ödeyemeyen, İş Bankası’na kalanlar var ya, büyük oteller, arsalar var ya, oraya operasyon” ifadelerini kullandı.

“DEVLET KURUMLARI SORU SORDU DA BİZ CEVAP MI VERMEDİK?”

İddiaların göbeğindeki isim olan Ekrem Gülen, Peker’in ilk kez Hakan Çalışkan’ın intiharını gündeme getirdiği videonun ardından Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar’a konuşarak, iddiaları reddetmiş ve “Kim beni neyle suçluyor? İfade başvurusu oldu da ifadeye mi gitmedim? Hakkında suçlama olan bir insan Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan adresi, evi ulaşılabilir olan birisi. Devlet kurumları soru sordu da biz cevap mı vermedik? Benim bu konuyla alakalı hiçbir şeyim söz konusu değil. Çalışkan’ın üzerinde baskı kurduğumu kim söylemiş? Hangi devlet kurumu söylemiş?” şeklinde konuşmuştu.

“BİR İNSANI ARAMIŞ OLMAK HANGİ SUÇU DOĞURUR?”

Hakan Çalışkan’ı aradığını kabul eden Ekrem Gülen, “Bir insanı aramış olmak hangi suçu doğurur? Olay bu kadar basit. Şimdi biz sizinle telefonda konuştuk, kapattık hangi suç gerçekleşti? Bizler günde yüzlerce kişi ile telefonda konuşuyoruz. Aramamda hiçbir suç unsuru yoktur. Bakın siz beni Facetime’dan (bir arama programı) aradınız. Bakın ben Hakan kardeşimizi Facetime’dan mı aramışım? Normal bir şekilde aradım” demişti.

SOYLU’NUN ESKİ KORUMASI

Ekrem Gülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eski koruması olarak biliniyor. 1985 yılında polis kolejine giren Gülen, 2016 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine ulaştı. Ardından İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına getirilen Gülen, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı’na getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya en yakın olan emniyet mensuplarından biri olarak ismi sıklıkla anılan Gülen, 2019 yılında emekliye ayrılarak İş Bankası Güvenlik Müşavirliği’ne girdi.


 

YÜKSELİŞİ SOYLU’NUN ONAYIYLA OLMUŞ

Ekrem Gülen’le ilgili gazeteci Tolga Şardan 3 Mayıs 2019 tarihli yazısında, “Terfi etmeyi hedefleyen 2.sınıf emniyet müdürlerinin kariyerleri, Soylu’nun vereceği onaya bağlı. Elbette, böyle durumlarda liyakatin yerini torpilin alabileceği, kulis faaliyetlerinin yapıldığı sır değil” diyerek şu örneği verdi: “Soylu, İçişleri Bakanı olmasıyla birlikte İstanbul’dan tanıdığı ve 2. sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan Ekrem Gülen’i ‘koruma müdürü’ olarak Ankara’ya getirdi. Polis Akademisi’nden 1993’te mezun olan Gülen, Ankara’ya gelir gelmez terfi süresi gereğince ve sicilinde herhangi bir sorun da bulunmadığından 2017’de 1.sınıf emniyet müdürü oldu. Gülen, hem Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Koruma Dairesi Başkanı yapıldı, hem de Soylu’nun hep yanında bulunarak aktif koruma müdürü olarak görev yaptı. Gülen, özel sektöre geçiş yapmak amacıyla geçen ay itibarıyla emekliliği alıp teşkilattan ayrıldı.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com