‘Pelikancılar ve Erdoğan iktidarından nemalananlar yumuşamadan rahatsız’

Gazeteci Ruşen Çakır, Demirtaş paylaşımı sonrası Pelikancılar tarafından hedef alındığını söyledi: "Pelikancılar ve Erdoğan iktidarından nemalanan birçokları 31 Mart seçimleri sonrasında başlar gibi olan 'yumuşama'dan çok rahatsız olmuştu. Çünkü böylesi bir gelişmede kendilerine ihtiyaç kalmayacak, kapı önüne konulacaklardı."

KRONOS 19 Mayıs 2024 GÜNDEM

Gazeteci Ruşen Çakır, Kobane davasında HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş hakkında tahliye kararı verilmemesi üzerine üzgünlüğünü paylaştığı “Özgürlüğüne kavuşmuş bir Demirtaş ile röportaj yapmak ne güzel olurdu” yönündeki sözleri sonrası Pelikancılar tarafından hedef alındığını söyledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu koltuğundan indiren ekip olarak bilinen Pelikancılar’a ve Erdoğan iktidarından nemalananlara dikkat çeken Ruşen Çakır, “Çoğu gerçek kimliğiyle yazan iktidar yanlısı kişiler Demirtaş’ın mahkumiyetinden duydukları memnuniyeti ve benim söylediklerime duydukları rahatsızlığı çok pespaye şekilde dile getirdiler. Birazcık araştırınca işaret fişeğini Pelikancıların yaktığını anladım. Sonra şöyle düşündüm: Pelikancılar ve Erdoğan iktidarından nemalanan birçokları 31 Mart seçimleri sonrasında başlar gibi olan ‘yumuşama’ ya da ‘normalleşme’den çok rahatsız olmuştu. Çünkü böylesi bir gelişmede kendilerine ihtiyaç kalmayacak, kapı önüne konulacaklardı” dedi.

‘İŞARET FİŞEĞİNİ PELİKANCILAR YAKTI’

Ruşen Çakır’ın Medyascope TV‘de yer alan yazısı şöyle:

“Pek umutlu olmamakla birlikte Demirtaş ve arkadaşlarının tümünün tahliye olmasını temenni etmiştim. Gülten Kışanak, Ayla Akat Ata, Sebahat Tuncel gibi Kürt hareketinin sembol isimleri tahliye oldu ama Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere bazı sanıklar cezaevinde kaldı.

Yaşadığım hayal kırıklığı ve üzüntüyü ifade etmek için yaptığım o paylaşımın kısa süre içinde çok ilgi gördüğüne tanık oldum ve açıkçası şaşırdım. Derken saldırılar başladı. Çoğu gerçek kimliğiyle yazan iktidar yanlısı kişiler Demirtaş’ın mahkumiyetinden duydukları memnuniyeti ve benim söylediklerime duydukları rahatsızlığı çok pespaye şekilde dile getirdiler. Birazcık araştırınca işaret fişeğini Pelikancıların yaktığını anladım.

‘KOBANİ DAVASI KRİTİK EŞİKTİ’

Sonra şöyle düşündüm: Pelikancılar ve Erdoğan iktidarından nemalanan birçokları 31 Mart seçimleri sonrasında başlar gibi olan “yumuşama” ya da “normalleşme”den çok rahatsız olmuştu. Çünkü böylesi bir gelişmede kendilerine ihtiyaç kalmayacak, kapı önüne konulacaklardı. Bu açıdan Kobani Davası kritik bir eşikti. Nitekim heyetin kararı ertelemesi de iktidarın kafasının karışık olduğu yorumlarına neden olmuştu. Açıklanan karar bu kesimlerin yüreğine su serpti. Zira her ne kadar bazı beraat ve tahliye kararları olsa da Demirtaş’ın bırakılmaması onlara bir süre daha ihtiyaç duyulacağı anlamına geliyordu.

Bana neden öfkelendiklerine gelince: Herhalde verilen onca cezaya rağmen birilerinin açıkça Demirtaş’ın yanında durması oyunun aslında bitmediği, hatta oyunun belki de esas şimdi başladığı anlamına geliyordu. Bu gerçek kendilerinin yüzüne çarpılınca ellerinden oyuncakları alınmış çocuklar gibi kızdılar ama çocukların masumiyetiyle kıyaslanmayacak bir seviyesizlikle nefret kustular.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com