Putin, 12 yıllık Savunma Bakanı Şoygu’yu görevden aldı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik harekatı sürerken Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu görevden aldı. Bakanlığa bir ekonomist olan Andrey Belusov'un getirileceği duyuruldu.

KRONOS 13 Mayıs 2024 DÜNYA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uzun süredir müttefiki olan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu görevinden aldı.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Şoygu’nun yerine ekonomi konusunda uzmanlaşmış eski başbakan yardımcısı Andrey Belusov’un getirileceği belirtildi.

ŞOYGU – RUSYA’NIN EN UZUN SÜRE GÖREV YAPAN BAKANI
Geçtiğimiz hafta başında görevinin beşinci dönemi için yemin eden Putin, Şoygu’nun Rusya Güvenlik Konseyi Başkanlığını üstlenmesini önerdi. Güvenlik Konseyi, şu anda Putin’in en yakın danışmanlarından biri olan eski casus Nikolay Patruşev tarafından yönetiliyor.


Rusya’nın en uzun süre görev yapan bakanı olan Şoygu, Acil Hizmetler Bakanı olarak görev yaptıktan sonra 2012 yılında savunma bakanlığının liderliğini üstlendi. Şoygu, 2022’de başlayan Ukrayna’ya dönük harekatta Rusya’nın ordusuna liderlik ediyordu.

Savunma bakanı olarak Rusya ordusunun modernizasyonuyla görevlendirilen Şoygu’nun, Putin’le doğrudan bağlantısı olduğu ve onunla Sibirya’da düzenli av ve balıkçılık gezilerine çıktığı düşünülüyordu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com