Putin “Zafer Günü”nde meydan okudu: Güçlerimiz savaşa hazır

Sovyetlerin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferin kutlamalarında konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, üçüncü yılına giren Ukrayna Savaşı üzerinden Batı'ya meydan okudu, "Güçlerimiz savaşa hazır" diye konuştu.

KRONOS 09 Mayıs 2024 DÜNYA

Rusya, Sovyetlerin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferi kutluyor. Ukrayna ile savaş üçüncü yılına girerken Rusya, bugün 79. “Zafer Günü” askeri geçit törenini başlattı.

Geleneksel kutlamalar, her yıl 9 Mayıs’ta Sovyetlerin Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferi anıyor. Törende Rus askerleri Moskova’daki Kızıl Meydan’da geçit töreni gerçekleştiriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zafer Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, Rusya’nın küresel çatışmayı önlemek için her şeyi yapacağını, ancak kimsenin onu tehdit etmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Rusya’nın nükleer kuvvetlerinin her zaman savaşa hazır olduğunu söyleyen Putin, Kızıl Meydan’da çok sayıda Rus askerine hitap etti.

“GÜÇLERİMİZ SAVAŞA HAZIR”

Putin açıklamasında İkinci Dünya Savaşı hakkında gerçeklerin çarpıtıldığını öne sürerek, “Stratejik güçlerimiz her zaman savaş ihtimaline hazır” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Putin, “Vatanın geleceği bize bağlı” diye konuştu. Putin konuşmasında ayrıca, Rusya’nın küresel çatışmadan kaçınmak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Putin konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Rusya için! Zafer için! Yaşasın!”

Meydandakş binlere Rus askeri bu sözleri üç kez yüksek sesle tekrarlayarak ve alkışlayarak karşılık verdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com