Anket: Kürtlerin gözünde en itibarlı siyasetçiler Demirtaş ve İmamoğlu

Rawest Araştırma'ya göre Kürtlerin gözünde en itibarlı lider Selahattin Demirtaş. İkinci sırada ise CHP'li Ekrem İmamoğlu yer aldı. İmamoğlu, Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Leyla Zana'yı geçti.

KRONOS 11 Mayıs 2024 GÜNDEM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

Rawest Araştırma yerel seçim sonrası Kürtlerin siyasi tercihlerini mercek altına alan kapsamlı bir araştırma yaptı. Araştırma Kürtlerin hangi siyasi partilere ve liderlere yakın olduğunu göstermesi açısından dikkat çekici.

Mayıs 2024 tarihli araştırmanın sonuçları “Kürt Meselesi, Kürt Siyaseti ve Demirtaş” başlığıyla yayınlandı. 1406 kişi ile yüz yüze yapılan görüşmelerin sonuçlarına göre Kürtler en itibarlı siyasetçiler olarak Selahattin Demirtaş, Ekrem İmamoğlu ve Leyla Zana’yı görüyor. Bir diğer sonuca göre ise Kürtler, DEM Parti’den sonra en çok CHP’ye yakın.

Kürtlerin hangi partilere daha yakın hissettiği araştırmada, HDP/DEM yüzde 5,96 olarak çıktı. CHP yüzde 3,80; AKP yüzde 3,16; TİP yüzde 2,67; Yeniden Refah yüzde 2,37; MHP yüzde 1,92 ve Zafer Partisi de yüzde 1,74 olarak belirlendi.

DEMİRTAŞ İLK SIRADA

Araştırma, hukuksuz bir şekilde cezaevinde olan eski HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Kürtlerin gözünde en itibarlı siyasetçi olduğunu bir kez daha gösterdi. Buna göre, Demirtaş yüzde 7,1 olarak en itibarlı siyasetçiler listesinde ilk sırada.

İkinci sırada ise yüzde 5,5 ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı.

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Leyla Zana ise yüzde 5,1 ile Ekrem İmamoğlu’nun gerisinde yer aldı.

Araştırma sonuçlarına göre Kürtlerin itibar ettiği diğer liderler şöyle:

Pervin Buldan yüzde 4,8
Mansur Yavaş yüzde 4,2
Özgür Özel yüzde 4,1
Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 3,8
Recep Tayyip Erdoğan yüzde 3,4
Hakan Fidan yüzde 2,7
Fatih Erbakan yüzde 2,6
Devlet Bahçeli yüzde 2
Ümit Özdağ yüzde 1,9

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com