Rusya: Türkiye, yeni S-400’ler alacak, anlaşma yakında imzalanacak

Türkiye'nin Moskova'yla Rus yapımı hava savunma sistemleri S-400'ler için yeni bir anlaşmaya varmaya yakın olduğu belirtildi.

KRONOS 23 Ağustos 2021 DÜNYA

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 savunma sistemi.

Rus Haber ajansı RIA Novosti’nin aktardığına göre, Rosoboronexport Başkanı Aleksandır Mikheyev, verdiği bir brifingde S-400 Triumph’lar için Türkiye’yle yeni anlaşmanın yakında imzalanacağını söyledi.

ABD, Rusya tarafından F-35 savaş uçakları ve diğer NATO teçhizatları hakkında istihbarat toplamak için kullanılabileceği gerekçesiyle Türkiye’nin sistemleri almasına sert bir şekilde muhalefet etmişti.

Türkiye’ye S-400’lerin ilk partisi 2019’da teslim edilmişti. 2020’nin sonlarında ABD’nin Türkiye’ye CAATSA yaptırımları uygulamasına rağmen Ankara süreci devam ettireceklerini bildirmişti.


 

Biden yönetimi, S-400’lerin Türkiye dosyalarının tepesinde yer aldığına dair sinyaller verdi.

NATO VE ABD YAKINDAN İZLİYOR

Öte yandan Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alması ABD, Avrupa ve NATO ülkelerinde yakından izleniyor. Satış anlaşması yapılmasına rağmen sevkiyatın yapılmayacağı yönündeki iddialar sistemin Türkiye’ye getirilmesiyle sona erdi. Bu defa da Türkiye’nin S-400’leri hangara alacağı ve kullanmayabileceği yönünde yorumlar geldi. Ancak hiç de öyle olmadı. Türkiye Ekim ayında S-400 füze savunma sistemini Sinop’ta test etti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com