Rusya: Karadeniz’e giren ABD muhribini takipteyiz

Rusya'nın Karadeniz'de tatbikatlar yürütmesi tansiyonu yükseltti. ABD bölgeye bir muhrip gönderdi. Rusya Savunma Bakanlığı, USS Arleigh Burke adlı muhribin Rus ordusu tarafından yakından takip edildiğini duyurdu.

KRONOS 25 Kasım 2021 DÜNYA

TCG BARBAROS fırkateyni ile ABD’ye ait USS ROOSEVELT destroyeri geçen yıl Karadeniz’de geçiş eğitimleri icra etmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, NATO müttefikleriyle birlikte devriye gezmek için Karadeniz’e giren USS Arleigh Burke adlı ABD muhribinin Rus ordusu tarafından yakından takip edildiği bildirildi.

Rusya, Ukrayna ve NATO son haftalarda bölgede askeri tatbikatlar yürütüyor. Rusya, Ukrayna’yı işgal etmeyi planladığına dair Kiev ve Washington tarafından seslendirilen endişeleri reddediyor. Bu nedenle bölgede tansiyon iyice yükselmiş durumda.

ABD Altıncı Filosu, Rusya’nın Karadeniz’de uçak ve gemileri içeren askeri tatbikatlar düzenlediğini açıklamasından bir gün sonra, Arleigh Burke adlı muhribini rutin bir devriyeyle Karadeniz’e gönderdiğini açıkladı.

Açıklamada, “Gemi Karadeniz’deyken bölgedeki NATO müttefikleri ve ortaklarıyla bu kritik uluslararası suyolunda güvenlik ve istikrarı sağlamak için birlikte çalışacak” denildi.


 

Ukrayna, kitlesel protestolar sonrasında Rusya yanlısı bir cumhurbaşkanının görevden alındığı 2014’ten bu yana Batı’ya yanaşırken Moskova’nın yörüngesinden uzaklaştı. NATO üyesi olmamakla birlikte, devriye gemileri ve tanksavar silah tedariki de dahil olmak üzere Washington’dan savunma yardımları alıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com