Fotoşop belgeyi kabul etmeyen Fevzi Yazıcı’ya hücre cezası

KRONOS 19 Aralık 2017 GÜNDEM

17 aydır tutuklu olarak Silivri Cezaevi’nde olan Zaman gazetesi eski Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, kendisine ait olduğunu kabul etmesi istenen flaş diskteki sahte belgeleri kabul etmediği için hücre cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Yazıcı’ya, fotoşopla oluşturulduğu ortaya çıkan, Fethullah Gülen’in 3 yıl önce Abdullah Gül’e yazdığı mektubun altındaki imzanın kopyalanarak elde edilen mektupla ilgili baskı yapıldığı ortaya çıktı.

Tutuklu olarak kaldığı Silivri’deki koğuşundan 9 Aralık günü tekrara gözaltına alınan Fevzi Yazıcı’nın tüm baskılara rağmen fotoşop mektubu reddettiği belirtildi.

Zarrab davasını yakından takip eden gazeteci Adem Yavuz Arslan, Fevzi Yazıcı ile ilgili olarak ulaştığı bilgileri kişisel Twitter hesabından paylaştı.

Adem Yavuz Arslan, ‘Cemaate dair en somut delil’ dedikleri fotoşop mektubu kabul etmesi için Fevzi Yazıcı’nın hücreye atıldığını duyurdu. “Kendine gazeteciyim, hukukçuyum diyen bu barbarlığa sessiz kalamaz.” ifadelerini kullanan Arslan şöyle devam etti:

“Zarrab Davası’nda Hakan Atilla’nın avukatlarının mahkemeye sunduğu ‘fotosop Gülen mektubu’ ile ilgili tuhaf gelişmeler yaşanıyor.17 aydır ellerinde olan Fevzi Yazıcı ve Usb’den ‘bir anda bu mektubu’ bulanlar Fevzi Yazıcıyı itirafçı olmaya zorluyorlar. Kabul etmeyince hücreye attılar.

9 Aralıkta Vatan emniyete götürülen Fevzi Yazıcıyı ailesi ile tehdit edip mektubu kabul etmesi baskısı yapıldı. Fevzi Yazıcı kabul etmeyince gözaltı süresinin 30 güne çıkarılacağı tehdidi yapılıyor. Mektup havuz medyasında çıkınca çaresiz ifadesini alıyorlar.

Fevzi Yazıcı ifadede ithamları kabul etmeyince 18 Aralık günü Silivriye tekrar götürüldü. Şu anda hücrede tutuluyor.Hasta olmasına rağmen ilaçları verilmemiş. İtirafçı oluncaya kadar hücrede tutulmakla tehdit ediliyor. Ailesi ile tehdit ediliyor.

Cemaate dair en somut delil dedikleri fotoşop mektubu kabul etmesi için Fevzi Yazıcıyı hücreye atıyorlar. Kendine gazeteciyim , hukukçuyum diyen bu barbarlığa sessiz kalamaz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com