Savaştaki Rusya’nın ordusu çalkalanıyor! Bir korgeneral daha gözaltına alındı

Ukrayna'ya saldırılarını artıran Rusya'da ordu içindeki yolsuzluk skandalı büyüyor. Üst düzey bir yetkili daha gözaltına alındı.

KRONOS 23 Mayıs 2024 DÜNYA

Rus basınında yer alan haberlere göre Rusya, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Vadim Şamarin’i büyük çaplı rüşvet alma şüphesiyle gözaltına aldı.

Bu, 23 Nisan’da Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov’un rüşvet şüphesiyle tutuklu yargılanmasıyla başlayan ve bir ay içinde üst düzey bir savunma yetkilisini içeren dördüncü tutuklama oldu.

SON YILLARIN EN BÜYÜK YOLSUZLUK OLAYI

O tarihten bu yana savunma bakanlığı personel başkanı Korgeneral Yuri Kuznetsov ve Rusya’nın 58. ordusunun eski komutanı Tümgeneral Ivan Popov da tutuklandı.

NTV’de yer alan habere göre skandal, Rus hükümetini son yıllarda vuran en büyük yolsuzluk olayı. Tutuklamalar, savunma kuvvetlerindeki yolsuzlukları ortadan kaldırmak için büyük bir çabanın varlığının sinyalini veriyor.

Şamarin, Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’un yardımcısı. Gerasimov, Ukrayna’daki savaşta Rus ordusunun performansı nedeniyle zaman zaman sert eleştirilere maruz kalsa da, herhangi bir yolsuzluk iddiasıyla suçlanmadı.

PUTİN, ŞOYGU’YU GÖREVDEN ALMIŞTI

Devlet Başkanı Vladimir Putin bu ay uzun süredir savunma bakanlığı görevini yürüten Sergey Şoygu’yu görevden alarak yerine eski bir başbakan yardımcısı olan ekonomist Andrey Belousov’u getirdi.

Ordu deneyimi olmayan Belousov’un atanması, Rusya’nın savaş ekonomisini ordunun ihtiyaçlarına daha etkin bir şekilde yönlendirme ve savunma harcamalarındaki israf ve yolsuzlukları ortadan kaldırma hamlesi olarak görüldü.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com