Savcılık açıkladı: Polis müdürlerinin yanı sıra 1 komiser ve 3 sivil daha gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Emniyeti'ne yönelik soruşturma kapsamında 1 komiser ve üç sivilin daha gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltı sayısı 8'e yükseldi.

KRONOS 16 Mayıs 2024 GÜNDEM

Ankara Emniyeti’nde deprem yaşanıyor. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın mafya lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık olan Serdar Sertçelik’in iddialarının ardından Ankara Emniyeti’nde “darbe girişimi” iddiasıyla başlatılan inceleme gözaltılara uzandı.

Ayhan Bora Kaplan’ı yaka paça gözaltına alan ve gizli tanığın “AKP’ye darbe yaptıklarını” iddia ettiği Ankara Emniyet Müdür yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan görevlerinden uzaklaştırılmıştı. Soruşturma kapsamında bu isimlerle birlikte bir komiserin daha gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında 1 komiser ve üç sivilin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Böylece gözaltı sayısı 8’e yükseldi.


 

Yapılan açıklamada, “Serdar Sertçelik’in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 3 sivil şahıs ve 1 komiser gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Serdar Sertçelik’in iddiaları üzerine “Suç işlemek için anlaşmak”, “Adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs”, “Görevi kötüye kullanma” ve “Suçluyu kayırma” suçlarından re’sen soruşturma başlatmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com