Selvi: Ankara Emniyeti’ndeki iddialarla AK Parti’nin içi karıştırılmak istenebilir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: "Serdar Sertçelik’in öne sürdüğü iddiaların hem AK Parti hem de MHP açısından aydınlatılması gerekiyor. Bu iddialar üzerinden AK Parti’nin içi karıştırılmak istenebilir. Bu olay siyasi bir operasyona dönüştürülmeye müsait gözüküyor."

KRONOS 15 Mayıs 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ankara Emniyeti’de üç üst düzey polis müdürünün açığa alınmasına varan depremin siyasi bir operasyona dönüştürülmeye müsait olduğunu yazdı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının iki numaralı kilit ismi Serdar Sertçelik’in yurt dışından yaptığı yayınların siyaseti karıştırdığını belirten Selvi, “Olayın bir de siyasi boyutu ortaya çıktı. Ayhan Bora Kaplan’ın lideri olduğu iddia edilen suç örgütünün önemli isimlerinden Serdar Sertçelik’in yurtdışından sosyal medya üzerinden yaptığı yayınlarda öne sürdüğü iddiaların hem AK Parti hem de MHP açısından aydınlatılması gerekiyor. Gerçek neyse ortaya çıkarılmalı. Çünkü bu olay siyasi bir operasyona dönüştürülmeye müsait gözüküyor” dedi.

‘AK PARTİ’NİN İÇİ KARIŞTIRILMAK İSTENEBİLİR’

Selvi yazısına şöyle devam etti:

“Netice itibariyle Serdar Sertçelik dediğimiz gibi organize suç örgütünün önemli isimlerinden biri. Onun iddiaları üzerinden bir algı operasyonu yürütülebilir. Bu iddialar üzerinden AK Parti’nin içi karıştırılmak istenebilir. Cumhur İttifakı’na zarar verilmek istenebilir.

O nedenle diyorum ki, bir algı operasyonuna kurban olmadan gerçeğin ama sadece gerçeğin ortaya çıkması için çalışmalıyız.


 

Bu olaydan AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın zarar görmemesi için Serdar Sertçelik’in ileri sürdüğü iddiaların üzerine kararlılıkla gidilmesi gerekiyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu konuda titiz bir çalışma yürüttüğünden eminim. O nedenle iddiaları biraz ihtiyatla karşılayıp, gerçeklerin ortaya çıkması yönünde çaba göstermeliyiz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com