Selvi’den Kavala’nın talebini reddeden mahkemeye: Bir günde nasıl incelediniz, bu ne hız böyle?

Abdulkadir Selvi, Osman Kavala'nın yeniden yargılanma talebini reddeden mahkeme heyetini hedef aldı: "Bir gün önce oluşturulan heyet Osman Kavala itirazını ne zaman inceledi? Bu ne hız böyle?"

KRONOS 17 Mayıs 2024 GÜNDEM

Yerel seçim sonrasında CHP lideri Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan görüşmeden sonra verilen “siyasette normalleşme” mesajı kapsamında Gezi sanığı Osman Kavala’nın tahliye edilebileceği sinyalleri gelmişti. Bu konuda iktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Osman Kavala’nın tutukluluğunun AKP’ye ne faydası var?” şeklinde yazılar kaleme almış, tahliyesinin önünü açacak olasılıklara dikkat çekmişti. Ancak Selvi’ye Osman Kavala yazıları nedeniyle MHP’den tepkiler gelmişti.

Bu tartışmalar sürerken avukatları, Osman Kavala’nın AİHM kararları gereği yeniden yargılanması talebiyle mahkemeye başvurmuştu. Bunun üzerine bu talebi değerlendirmek için yeni bir mahkeme heyeti oluşturulmuştu. Heyet değişikliği ise Osman Kavala’nın talebinin kabul edileceği yönünde yorumlanmıştı. Ancak heyet, yeniden yargılanma talebini oy birliğiyle reddetmişti.

Abdulkadir Selvi yeni yazısında Osman Kavala’nın talebinin reddedilmesine itiraz etti, kararı değerlendiren mahkeme heyetini hedef aldı: “Bir gün önce oluşturulan heyet Osman Kavala itirazını ne zaman inceledi? Bu ne hız böyle?”

‘BU İŞ KOLAY DİYEN YANILIR’

“Bu gelişme de Kavala dosyasında işin kolay olmadığını ortaya koyan yeni bir örnek oldu. Bu iş kolay diyen yanılır” diyen Selvi, şöyle devam etti:

“Bir yandan yumuşama siyaseti derken öbür taraftan kavga devam ederse bu süreç ölü doğar. Yumuşama siyasetinin sabote edilmemesi için zamanın ruhuna uygun adımların atılması gerekiyor. Yok eğer biz hâlâ eski uygulamaları devam ettireceğiz denilirse o zaman bu iş yalancı bahara döner. Büyük bir fırsat kaçırılmış olur.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com