‘Sinan Ateş, Kaplan’ın silah ticaretini bildiği için öldürüldü’ iddiası

Ayhan Bora Kaplan davası müştekisi Muhammed Sağ, Sinan Ateş'in, Novorosisk'ten Ortadoğu ve Afrika ülkelerine silah ticaretini bildiği için öldürüldüğünü iddia etti.

KRONOS 22 Mayıs 2024 GÜNDEM

Ankara Emniyeti’nde üst düzey polis müdürlerinin tutuklanmasına uzanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni bir iddia daha gündeme geldi. Ayhan Bora Kaplan davası müştekisi Muhammed Sağ, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in, Novorosisk’ten Ortadoğu ve Afrika ülkelerine silah ticaretini bildiği için öldürüldüğünü iddia etti. Sağ, suikastın kendisine de teklif edildiğini öne sürdü. Öte yandan Sağ, Ayhan Bora Kaplan’ın da Sinan Ateş’in öldürülmesini kabul etmediği iddiasını ortaya attı.

TELE 1’de gazeteci Özlem Gürses’in sorularını yanıtlayan Muhammed Sağ, Ayhan Bora Kaplan’ın Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası’ndan yüksek miktarlarda kredi çektiğini belirtti. Kaplan’ın finans işlerini Finansbank’ta müdür olan Koray Özdöl aracılığıyla yürüttüğünü söyleyen Sağ, Elmacı Market için ortaklık nedeniyle tanıştığını ancak Kaplan’la birebir görüşmediğini ifade etti.

Sağ, “Koray Özdöl, İspanya’da Kaplan’ın finans müdürü olarak çalışıyordu. Bu kamu bankalarından büyük krediler çekildi. Hatta Koray Özdöl’ün ağabeyi, Halk Bankası’nda bölge koordinatörü olarak görev yapıyordu ve şu anda Dubai’ye kaçtı” dedi.

Muhammed Sağ, Ayhan Bora Kaplan örgütü hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gittiğini, ancak görüşme imkanı bulamadığını belirtti.


 

‘AYHAN BORA KAPLAN DA SUİKASTI KABUL ETMEDİ’

Muhammed Sağ, Sinan Ateş’in, Ayhan Bora Kaplan’ın silah kaçakçılığı faaliyetlerini bildiği için öldürüldüğünü öne sürdü. Sağ, şunları söyledi:

“Ateş’in cinayeti 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildi, bu tesadüf değil. Ateş, Novorosisk’ten alınan silahların Ortadoğu’ya satıldığını biliyordu. Bu nedenle öldürüldü. Ben de bu yüzden Türkiye’ye dönmüyorum. Sinan Ateş’in suikastçiliğini Bora Kaplan kabul etmediği için örgütle arası bozuldu ve seçimden üç ay önce İYİ Parti’ye geçtiler.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com