‘FETÖ Borsası’ndan kazandıkları paraları dolandırıcılara kaptırdılar

Diyarbakır'da bir kuyumculuk şirketinin üç ortağı, devlet görevlilerinin parasını işletiyordu. İçlerinde "FETÖ Borsası"ndan kazandıkları parayı saadet zincirine yatıranlar da vardı. Şirket sahipleri vurgun yaptı, "devlet yıpranmasın" diye Süleyman Soylu devreye girdi.

KRONOS 22 Mayıs 2024 GÜNDEM

Gazeteci Barış Pehlivan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yön verdiği altın vurgununu yazdı. İddiaya göre Diyarbakır’da altın üreten Zerya Kuyumculuk’un sahipleri ortadan kayboldu. Ortaklar yanlarına altınları, dövizleri ve bilgisayarı da alıp kaçtı. 51 kişi de dolandırıldıklarını düşünüp şikâyetçi oldu.

Pehlivan’ın aktardığına göre; Zülfikar Ortaç, kardeşi Zülküf Ortaç ve Serdar Adıgüzel’ün ortak olduğu kuyumculukta, insanlardan alınan yüklü miktarda para ve altın işletiliyordu. Buraya varlıklarını teslim edenler ise polislerden valilere, savcılardan hakimlere kadar nüfuzlu kişilerdi. En dikkat çekeni ise devlet görevlilerinin ‘FETÖ borsası’ndan kazandığı paraları ve ihalelerden aldığı komisyonları bu saadet zincirine emanet ettikleri iddia ediliyor.

‘HİÇBİR BÜROKRAT SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMADI’

Yine iddialara göre 800 milyon liraya varan bir vurgun olduğu belirtiliyor. Barış Pehlivan, vurguna rağmen hiçbir bürokratın suç duyurusunda bulunmadığına dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Acaba onlar da savcılıkta soluğu alsalardı, ‘Peki, sen bu mal varlığını nasıl edindin’ diye sorulması ihtimalinden mi çekindi? Şikâyetlerle başlayan operasyon sürecinde, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Diyarbakır’a gidip Zerya Kuyumculuk’a varlığını emanet edenlerden biri olan valinin makamında soruşturmaya yön verdiği de duruşmalarda konuşuldu.

Tüm şüpheleri giderecek yanıtlar ise bir bilgisayardaydı. Zira, resmi olmayanlar da dahil bütün emanetlerin listesi kuyumcunun bilgisayarında kayıtlıydı. Gelin görün ki 2020’de kaçırılanlar arasında tüm sırları çözecek o bilgisayar da vardı. O bilgisayar ki aradan dört yıl geçti ama halen bulunamadı.”

‘SOYLU DEVLET YIPRANMASIN DİYE DEVREYE GİRDİ’

Yaklaşık 8 kilo altını kaybolan Bilan Söylemez’in avukatı, Süleyman Soylu ile ilgili şunları söyledi: “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Diyarbakır’a geldiğini, bu konuda valilikte bir masa kurduğunu ve devletin yıpranmaması adına birilerinin isimlerinin karıştırılmaması için çaba gösterildiğini düşünüyoruz.”

Pehlivan, Zerya Kuyumculuk davasında sona yaklaşıldığını belirtti ve “Yakın zamanda savcının esas hakkında mütalaasını vermesi bekleniyor. İki kişinin tutuklu, tahliye edilen bir ortağın ise kayıp olduğu davanın yeni duruşması 10 Haziran’da görülecek” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com