Osman Kavala yeniden yargılanmak için Adalet Bakanlığı’na başvurdu

Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin, 'yargılanmanın yenilenmesi' kararının reddedilmesine itiraz etti. Zengin, ayrıca Adalet Bakanlığı’na kanun yararına bozma talebiyle başvuruda bulundu.

KRONOS 17 Mayıs 2024 GÜNDEM

Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin, ‘yargılanmanın yenilenmesi’ kararının reddedilmesine itiraz etti. Zengin, ayrıca Adalet Bakanlığı’na kanun yararına bozma talebiyle başvuruda bulundu.

Gezi davası kapsamında cezaevinde olan iş insanı Osman Kavala, yeniden yargılanma talebinin reddedilmesi kararına itiraz etti. Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuru ile karara itiraz etti. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye göre Osman Kavala’nın itirazı iki noktadan oluşuyor.

Buna göre yeni heyet oluşturulurken daha önceki itirazı reddeden heyette yer alan Hâkim Enes Budak’ın yeni heyette de yer aldığı belirtilerek, bunun CMK’nın 23 maddesi ile 318. maddelerine aykırı olduğu ifade edildi.

İtirazın ikinci dayanağı ise yargılanmanın yenilenmesine ilişkin talebin dayanağını oluşturan, hükümetin yani mağdurun 2017 referandumu ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilerek Anayasa ve kanunlardan çıkarılması hususuna dikkat çekildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com