Taliban: Ekonomimizin ayağa kalkması için Çin bize yardım etmeye hazır

Taliban sözcüsü "Çin bizim en önemli ortağımız ve bizim için temel ve olağanüstü bir fırsatı temsil ediyor, çünkü ülkemize yatırım yapmaya ve yeniden inşaya katkıda bulunmaya hazır" dedi.

KRONOS 03 Eylül 2021 DÜNYA

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid (Zabihullah Mujahid)

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, ülkenin ekonomik bakımdan yeniden ayağa kalkabilmesi için Çin’in finansal yardımlarda bulunmasını beklediklerini açıkladı.

İtalyan La Repubblica gazetesine konuşan Mücahid, Taliban’ın Çin’in yardımıyla ekonomik bir canlanma için çabalayacağını kaydetti. Kabil’de idareyi Taliban’ın devralmasının ardından Batılı devletler Afganistan’a yapılan yardım ödemelerini ciddi şekilde kısıtlamış durumda.

Çin’in ticaret yollarını açarak küresel etkisini artırmak istediği bir altyapı girişimi olan Yeni İpek Yolu’nun Taliban tarafından büyük saygı gördüğünü söyledi. Mücahid “Ülkemizde Çinliler sayesinde tekrar işletmeye alınabilecek ve modernize edilebilecek zengin bakır madenleri var. Ayrıca Çin, tüm dünyadaki pazarlara geçiş yolumuzdur.” dedi.


Diğer yandan Katar’daki Taliban Siyasi Ofisi Başkan Yardımcısı Abdul Salam Hanafi, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Wu Jianghao’yla bir telefon görüşmesi yaptığı ve bu görüşmede “Çin, Afganistan’ın güvenilir dostudur. Taliban, Çin ve Afganistan arasında dostane ilişkiler geliştirmeye istekli.” dediği belirtildi.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com