THY’de skandal: Rolex çetesi kurmuşlar

Türk Hava Yolları'nda (THY) Rolex çetesi kurulduğu ortaya çıktı. Japonya'nın uyarısı üzerine bu çeteye karışan ekip topluca kovuldu.

KRONOS 11 Mayıs 2024 GÜNDEM

Türk Hava Yolları (THY) yeni bir skandalla gündemde. Daha önce valiz ticaretiyle gündeme gelen  THY’de bu kez Rolex çetesi kurulduğu ortaya çıktı.

THY personelinin yurtdışından Rolex saat ve CDJ3000 DJ Multiplayer getirerek satan bir organize ekip tespit edilerek işten topluca kovuldu.

Japonya devletinin THY’ye yazdığı “Yüksek miktarda para giriş çıkışı yapılıyor” resmi yazı sonrası ortaya çıkan kaçakçılığın DOHA ve Dubai ayağı da olduğu öğrenildi.

Halk TV’de yer alan habere göre kabin personeli, teknik ve kokpit çalışanlarından oluşan organize ekip, Doha ve Dubai’den Rolex saat getirmeye başladı. Ekipler kollarına takarak yurda soktukları saatleri İstanbul’da anlaştıkları bir saatçi üzerinden satıyordu.

Yaklaşık on kişilik bu grup, gümrük memurlarının dikkatini çekti. Takibe alınan personelin her defasında farklı model saatlerle İstanbul’a giriş yaptıkları tespit edildi.

PERSONELİN İŞİNE SON VERİLDİ

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre, ekibin bagajlarında yapılan aramalarda saatlerin sertifikalarına kadar tüm dokümanlar ele geçirildi. Durumun THY’ye bildirilmesi üzerine, bu personelin işine son verildi. Bazı personelin anlaşarak emekliye ayrıldığı ve pas bilet dahil tüm haklarını, bazı personelin ise istifa ettiği öğrenildi.

Öte yandan Japonya üzerinden CDJ3000 Multiplayer getiren bir başka grup da yakayı ele verdi. Japonya devletinin dikkatini çeken bir grup THY kabin personelinin yüklü miktarda para transferi hareketliliği dikkatlerden kaçmadı.

Takip edilen personelin Pioneer CDJ3000 marka müzik aletini ucuz fiyata getirip, Türkiye’de değişik aparatlarla birleştirip yarım milyon liraya sattıkları öğrenildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com