Türkan Saylan ödülü Özgür Çırak’ın

KRONOS 17 Mayıs 2020 KÜLTÜR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 2010 yılından bu yana her yıl, Türkan Saylan’ın ölüm yıl dönümünde, adını ve anlayışını yaşatmak için sanat ve bilim ödülleri veriyor.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel (ÇYDD Adına, Genel Başkan) Turhan Günay (Seçici Kurul Başkanı), Sezer Ateş Ayvaz, Nursel Duruel, Emine Birsen Ferahlı, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Ayşe Sarısayın’dan oluşan seçici kurul; Özgür Çırak’ı Sıcacık Bir Ev adlı öykü kitabıyla sanat ödülüne layık gördü. Bilim Ödülü ise Bilim Akademisi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle Genç Bilim İnsanları Ödül Programına (BAGEP) sağlık bilimleri alanından başvuran adaylar arasından bir kişiye BAGEP ödülünün yanı sıra “Türkan Saylan Bilim Ödülü” de verilmektedir. Bilim Akademisi Tıp Seçici Kurulu bu yıl Dr. Seçil Vural’ı 10.Türkan Saylan Bilim Ödülü’ne layık gördü.

Özgür Çırak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkan Saylan adıyla “Sıcacık Bir Ev”in beraber anılması beni çok mutlu etti. Bir şekilde hikayelerimizin keşistiği herkese çok teşekkür ederim”dedi.

ÖDÜLLER DİJİTAL ORTAMDA VERİLECEK

Ödüller, 18 Mayıs Pazartesi günü, 14.00 – 16.00 saatleri arasında yapılacak dijital törenle sahiplerine sunulacak. Dünya genelinde yaşanan COVİD – 19 virüsü önlemleri kapsamında ödül töreni bu yıl dijital yayın ZOOM platformu üzerinden gerçekleştirilecek ve derneğin olup, Çağdaş Yaşam TV YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

Sunuculuğunu gazeteci Duygu Demirdağ’ın yapacağı tören, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Yakın arkadaşı Gökşin Sanal, Türkan Saylan’ı anlatacak. Tören, Piyano Sanatçısı Elif Şahin ve Keman Sanatçısı Aylin Köybaşı’nın dinletisi ile sona erecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com