Türkiye’nin sanayi deviydi: İflasıyla şok etkisi yarattı

1996'dan beri faaliyet gösteren makine devi OMTİS, maddi krizden çıkamayarak iflas etti. Onlarca çalışan işsiz kalacak, iflas haberi piyasayı sarstı.

KRONOS 22 Mayıs 2024 EKONOMİ

Ekonomik sebeplerle artan iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 28 yıl faaliyet gösteren Omtis mühendislik iflas etti.

Ekonomik kriz, Türkiye’de etkisini güçlü bir şekilde hissettirmeye devam ediyor. İflas eden şirketlere neredeyse her gün yenileri ekleniyor.

İflastan kurtulma ümidi olan firmalar konkordato talep ederken, Kocaeli’den gelen son iflas haberi herkesi şoke etti.

Kartepe Suadiye Mahallesi’nde 1996 yılından beri faaliyet gösteren makine şirketi OMTİS iflas etti. Sanayi sektöründe sıkça adı geçen bu şirketin iflası, sektörde soğuk duş etkisi yarattı. Onlarca çalışan, işsizler ordusuna katılacak.


Mahkeme şu açıklamayı yaptı:

“Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 17/04/2024 tarih ve saat 12:09’da, 2023/300 Esas sayılı ilamı ile yukarıda bilgileri yazılı müflis OMTİS MÜHENDİSLİK MAKİNA İNŞAAT ELEK. ELEKTRO. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.’nin (V.N. 6420363310) iflasına karar verilmiş olup, müdürlüğümüzce müflisin tasfiye işlemlerine başlanmıştır. İİK’nun 166. maddesi gereğince ilanen tebliğ olunur.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com