Ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Gökçen Orhan, İstanbul'da görev yaptığı Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki odasında ölü bulundu.
Ünlü kalp ve damar cerrahı, akademisyen Prof. Dr. Gökçen Orhan, İstanbul’da görev yaptığı Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki odasında ölü bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Prof. Dr. Gökçen Orhan, görev yaptığı Kadıköy’deki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sabah mesaisine gelerek hastalarının muayenelerini yaptı ve daha sonra odasına geçti.
Ancak, mesai arkadaşları saat 11.30’dan itibaren Prof. Dr. Orhan’dan haber alamayınca odasına gitti. Meslektaşları Orhan’ın kapısının kilitli olduğu fark etti. Kapının açılmasının ardından Orhan’ın cansız bedeni bulundu. Yoğun bakıma kaldırılan Orhan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.
Orhan’ın cenazesi hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
SON PAYLAŞIMINDA…
Orhan’ın sosyal medya hesabından en son paylaştığı gönderide “Sağlığınızı ihmal etmeyin” yazdığı görüldü.
HEKİM ÖLÜMLERİ HAKKINDA KONUŞTUĞU ORTAYA ÇIKTI
Prof. Dr. Gökçen Orhan’ın geçtiğimiz yıl bir haber sitesine röportaj verdiği ve hekimlerin ölümlerine dair yazıları olduğu görüldü. Prof. Dr. Gökçen Orhan’ın geçtiğimiz yıl bir haber sitesine verdiği röportajda, “Bir hekimi öldürmek sanıldığından çok daha ağır bir şeydir. Abartı gibi gelebilir ama hekimler, tedavisi için varlarını yoklarını ortaya koydukları hastanın yakını denilen cani tarafından öldürülebileceklerini hiç akıllarına getirmeyecek kadar masumdurlar” dediği görüldü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
Orhan’ın hekim ölümlerine ve sonrası yaşananlara dair verdiği röportajda, “Sabah çocuklarınızı öpüp evinizden çıkıyorsunuz. İşinize gidiyorsunuz. Hiç tanımadığınız hastalara şifa verebilmek için polikliniğe giriyorsunuz. Birkaç saat sonra bir cani bir şarjör dolusu kurşunu vücudunuza boşaltıyor. Meslektaşların seni hayatta tutabilmek için çabalıyor. Ama ertesi gün evinize tabut içinde getiriliyorsunuz. Ayakkabınız adet olduğu üzere evinizin önüne konuluyor. Siz meslektaşınızın başına gelen olayın sizin başınıza da gelebileceği korkusunu içinizde yaşayarak, bu mesleğe devam edebilmek için kendinizi nasıl motive edebilirdiniz” şeklinde konuştuğu belirtildi.