Ünlü rapçi Kanye West’e cinsel taciz suçlaması

Amerikalı müzisyen Kanye West eski asistanı Lauren Pisciotta’nın cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya.

KRONOS 05 Haziran 2024 KÜLTÜR

Yahudi karşıtı ırkçı ifadeler kullandığı için tepkilerin odağı olan rapçi Kanye West’e cinsel taciz davası açıldı.

Pisciotta ayrıca 2022’de kovulduğunu ancak 3 milyon dolarlık (yaklaşık 97 milyon TL) kıdem tazminatı paketinin hiçbir zaman ödenmediğini savundu.

Pazartesi günü mahkemeye sunulan belgelere göre süreç şöyle gelişti:

1 MİLYON DOLAR DAHA VEREREK HESABINI SİLMESİNİ İSTEDİ
Pisciotta, 2021’de West ile tanıştığında bir OnlyFans profili aracılığıyla geçiniyordu. Kanye, Pisciotta’yı Yeezy kadın moda serisinin ilk sezonunda çalışması için işe aldı ve daha sonra yıllık 1 milyon dolar (yaklaşık 32 milyon TL) maaşla, 7/24 erişilirlik koşuluyla kişisel asistanlığına yükseltti. West, başta Pisciotta’nın OnlyFans işine devam etmesi konusunda rahattı ancak 2022’de Pisciotta’ya 1 milyon dolar daha vererek hesabını silmesini istedi.

Pisciotta, hesabını kapattıktan sonra pornografik videolar dahil West’in müstehcen mesajlarına maruz kaldı. West ayrıca kendisiyle telefonda konuşurken mastürbasyon yaptı. Bir keresinde de özel uçağında bir odaya kilitleyip hapsettikten sonra da karşısında kendini tatmin etti.


Pisciotta Eylül 2022’de yıldızın çeşitli şirketlerinde üst düzey yöneticiliğe terfi ettirildikten sonra aniden kovuldu. Kıdem tazminatı paketi de hala ödenmedi.

Cinsel taciz, sözleşmenin ihlali ve haksız fesih dışında West ve Yeezy şirketlerine karşı dolandırıcılık, ödenmemiş ücretler ve kasıtlı duygusal saldırı suçlarıyla açılan davanın nasıl sonuçlanacağı şimdiden merak konusu.

Hatırlanacağı üzre rapçi son olarak Donda Academy’den eski bir güvenlik görevlisi tarafından ırk ayrımcılığı ve tacizle suçlanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com