Van’da göçmenleri taşıyan otobüs devrildi: 12 ölü, 26 yaralı

Muradi'ye Afgan, Pakistanlı ve Bangladeşli göçmenleri taşıyan bir otobüsün bugün erken saatlerde kaza geçirdi, en az 12 kişi öldü ve 26 kişi de yaralandı.

KRONOS 11 Temmuz 2021 GÜNDEM

Van’da İran’dan gelen Afgan, Pakistanlı ve Bangladeşli göçmenleri taşıyan bir otobüsün bugün erken saatlerde seyir halindeyken devrilmesi sonucu en az 12 kişi öldü ve 26 kişi de yaralandı. Görgü şahitleri Van’ın İran sınırına yakın Muradiye ilçesinde meydana gelen kazada aracın bir hendeğe düştükten sonra hemen alev aldığını bildirdi.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz belirlenemezken ve otobüs sahibinin gözaltına alındığı belirtildi.

Türkiye, Avrupa’ya geçmeyi hedefleyen göçmenler için önemli bir geçiş noktası durumunda bulunuyor. Çoğunluğu İran, Afganistan ve Pakistan’dan gelen göçmenler, batıya, İstanbul ve Ankara gibi şehirlere götürülmeden önce düzenli olarak İran sınırını yürüyerek Türkiye’ye geçiyorlar.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’ye 2020’de gelen yabancı uyruklular içinde ilk sırayı yüzde 14,5 ile Iraklılar alırken, bu ülkenin ardından yüzde 13,8 ile Türkmenistan, yüzde 8,2 ile Afganistan, yüzde 7,5 ile Suriye ve yüzde 7,3 ile İran geldi.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com